Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς έχει μείνει χωρίς τερματοφύλακα και είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην διεξαχθεί η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη την Κυριακή (23/1, 19:30).

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά έχει εκτός τον Λοντίγκιν εδώ και κάποιες εβδομάδες, όμως στη σημερινή προπόνηση απουσίαζε και ο Σουλής λόγω ίωσης, με αποτέλεσμα το ματς με τους ερυθρόλευκους να είναι στον «αέρα».

Βάσει του νέου πρωτοκόλλου ένα παιχνίδι αναβάλλεται όταν μια ομάδα δεν μπορεί να δηλώσει δύο επαγγελματίες τερματοφύλακες, εάν έχει συνολικά τέσσερις και στην περίπτωση που έχει τρεις επαγγελματίες, εάν δεν μπορεί να δηλώσει έναν.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει δηλωμένους στο ρόστερ τους τρεις επαγγελματίες τερματοφύλακες και μετά την σημερινή εξέλιξη διαθέσιμος είναι μόνο ο νεαρός Αθανασίου ο οποίος προ ημερών επέστρεψε στις προπονήσεις.

Εφόσον λοιπόν παραμείνει εκτός ο κλινήρης Σουλής, ή προκύψει κάποιο πρόβλημα με τον νεαρό Αθανασίου τότε αυτόματα το ματς με τον Ολυμπιακό θα αναβληθεί.

Αναλυτικά αναφέρει ο κανονισμός από το νέο πρωτόκολλο:

iii. Αν στην ομάδα, κατά τον τελευταίο έλεγχο πριν τον αγώνα, εντοπισθούν θετικά κρούσματα σε τερματοφύλακες έτσι ώστε δεν είναι εφικτή η δήλωση δύο επαγγελματιών τερματοφυλάκων (ακόμα και αν αυτοί είναι τραυματίες ή τιμωρημένοι) στο Φύλλο Αγώνα, τότε ο αγώνας αναβάλλεται.

Η παρούσα διάταξη ισχύει για όσες ομάδες έχουν 4 ή περισσότερους επαγγελματίες τερματοφύλακες. Σε περίπτωση που μια ομάδα έχει τρεις ή λιγότερους επαγγελματίες τερματοφύλακες, τότε εάν δεν είναι εφικτή η δήλωση ενός επαγγελματία τερματοφύλακα (ακόμα και αν αυτοί είναι τραυματίες ή τιμωρημένοι) στο Φύλλο Αγώνα, τότε ο αγώνας αναβάλλεται.