Εντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο Twitter μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, και της δημοσιογράφου του Bloomberg, Λουκίας Γυφτοπούλου, με αφορμή την τιμή των rapid και των μοριακών τεστ για τον κοροναϊό.

Όλα ξεκίνησαν από ανάρτηση του υπουργού, όπου κοινοποιούσε άρθρο ιστοσελίδας για τις τιμές των rapid και των PCR test σε διάφορες χώρες.

Μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως στο Ηνωμένο Βασίλειο τα rapid test κοστίζουν 30 λίρες και δεν γίνονται δωρεάν, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να σχολιάζει «τα λέω από την πρώτη μέρα αλλά εδώ ο κόσμος θέλει απλώς να φωνάζει».


Η δημοσίευση προκάλεσε την αντίδραση της δημοσιογράφου του Bloomberg στη Βρετανία, η οποία απάντησε στον υπουργό. «Όχι ότι εκπλήσσομαι, αλλά αυτό το άρθρο ψευδώς ισχυρίζεται πως τα self tests στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζουν 30 λίρες το τεμάχιο. Είναι ΔΩΡΕΑΝ, κάντε την έρευνά σας».

Αμέσως έσπευσε να απαντήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, γράφοντας: «Πρώτον, είμαι έκπληκτος γιατί δεν υπάρχει αναφορά για «self tests» σε αυτό το άρθρο και δεύτερον επειδή χθες ένας φίλος, το όνομά του στη διάθεσή σας, για να πετάξει από το Ηνωμένο Βασίλειο πλήρωσε 28 λίρες για το rapid test και αυτή ήταν η καλύτερη τιμή που βρήκε… Ίσως εσείς πρέπει να κάνετε έρευνα».

Η ανταπάντηση

Η δημοσιογράφος τού απάντησε ότι «τα τεστ που απαιτούνται για πτήση από και προς την Αγγλία γίνονται ιδιωτικά. Ακόμα και αυτά μπορούν να βρεθούν σε φθηνότερες τιμές από αυτές που παρέθεσες. Τα rapid tests για το ευρύ κοινό διανέμονται από το NHS δωρεάν. Μπορούν να παραγγελθούν online ή να παραληφθούν από φαρμακείο, χωρίς κόστος».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε στη δημοσιογράφο στα ελληνικά, γράφοντας πως «και εδώ το rapid πωλείται 30£, άρα μάλλον δεν είναι δωρεάν! Ας μην αντιδικούμε σε πράγματα τόσο εύκολα προσβάσιμα σε όλους μας! Σας ευχαριστώ καλή χρονιά».

Από πλευράς της, η κ. Γυφτοπούλου τού έγραψε: «Κύριε Γεωργιάδη, σας εξηγώ ποια είναι η πραγματικότητα στην Αγγλία. Τα rapid τεστ είναι δωρεάν για τους πολίτες και μας παρέχονται σε αφθονία. Δεν είναι θέμα debate, είναι δεδομένο».

Τι αναφέρει το NHS

Σημειώνεται πως στην επίσημη σελίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS) αναφέρεται ότι τόσο τα rapid όσο και τα μοριακά τεστ είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από