Ο Αγκιμπού Καμαρά ξεκίνησε βασικός στην πρεμιέρα της Γουινέας στο Κόπα Άφρικα κόντρα στο Μαλάουι (1-0), όμως δεν ολοκλήρωσε το παιχνίδι, καθώς έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στο ημίχρονο αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους ανθρώπους της Γουινέας, αλλά και στο λιμάνι.

Ο Αγκιμπού, που για όσο αγωνίστηκε ήταν από τους κορυφαίους παίκτες των τυπικά γηπεδούχων, αποχώρησε από το ματς λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο και στη Γουινέα είναι σε «αναμμένα κάρβουνα» ενόψει της συνέχειας στο τουρνουά.

Το γεγονός ότι έφυγε κουτσαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο προκαλεί ανησυχία, όμως η κατάσταση του Αγκιμπού θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ώρες, όπου θα κάνει και τις απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν και τα ΜΜΕ στην Αφρική πάντως, παρότι ο Καμαρά έγινε αναγκαστική αλλαγή, αυτή φαίνεται πως έγινε περισσότερο για προληπτικούς λόγους, ώστε να μην επιβαρυνθεί περισσότερο, διότι έρχονται δύσκολα ματς και σε σύντομο χρονικό διάστημα για τη Γουινέα.

Από εκεί και πέρα, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι διαθέσιμος για το επόμενο ματς της αφρικανικής ομάδας κόντρα στη Σενεγάλη (14/1) για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ενώ είναι δεδομένο πως υπάρχει συνεχής επικοινωνία και των ανθρώπων του Ολυμπιακού με τη Γουινέα για την κατάσταση του νεαρού μεσοεπιθετικού, που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό «γρανάζι» τόσο στην εθνική του ομάδα όσο και στους Πειραιώτες.