Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα της παράτασης ή της άρσης των μέτρων σε εστίαση και γήπεδα τα οποία λήγουν την Κυριακή, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή της εισήγησης της Επιτροπής η οποία συνεδριάζει αύριο.

Η κυβέρνηση θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα που αφορούν στην εξέλιξη της πανδημίας, όπως τον αριθμό των νέων κρουσμάτων αλλά και την επιβάρυνση του ΕΣΥ και θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε άρση κάποιων περιορισμών από τη Δευτέρα ή θα τους παρατείνει για τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα.

Την ώρα που την Τρίτη πιθανότατα να υπάρξει νέο μαύρο ρεκόρ στον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς αναμένεται να ενσωματωθούν και αρκετά από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν την πρώτη ημέρα της έναρξης των σχολείων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η Επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη και θα κληθεί να προτείνει στην κυβέρνηση, εάν πρέπει να προχωρήσουμε στην άρση ορισμένων περιορισμών όπως να επανέλθει η μουσική στην εστίαση και να αυξηθεί ο αριθμός των θεατών στα γήπεδα.

Η κυβέρνηση πάντως, δεν δείχνει να βιάζεται για την άρση των περιορισμών, καθώς υπάρχει και μία πρόσθετη «πίεση» από το άνοιγμα των σχολείων καθώς ήδη σε 48 ώρες έχουν εντοπιστεί μέσω των self test πάνω από 25.000 κρούσματα μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.

«Πρέπει να είναι κανείς προσεχτικός…»

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε πριν λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν κάνει προτάσεις για τα μέτρα. Περιμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής».

Ωστόσο στη συνέχεια ανέφερε με νόημα πως πρέπει να είναι κανείς λίγο ακόμα προσεκτικός.

«Νομίζω κάθε εβδομάδα θα αξιολογούνται τα δεδομένα. Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για χαλάρωση και να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνοντας πως πάντα οι εισηγήσεις επιτροπής λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την

κυβέρνηση.

«Παράθυρο» για χαλάρωση μέτρων αν…

Στο θέμα αναφέρθηκε νωρίς το πρωί και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Αναφορικά με την παράταση ή μη των περιοριστικών μέτρων είπε ότι κάποιοι περιορισμοί ελήφθησαν με γνώμονα ότι ήμασταν σε εορταστική περίοδο και η κυβέρνηση θα συζητήσει με την Επιτροπή για το εάν χρειάζεται να παραταθούν.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κατάργηση της μουσικής στην εστίαση και στον περιορισμό των φιλάθλων στα γήπεδα. Ουσιαστικά άνοιξε παράθυρο για την κατάργηση των δύο αυτών μέτρων από τη Δευτέρα υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρξει σχετική εισήγηση από την Επιτροπή.