Ανατροπή φαίνεται πως υπάρχει στην υπόθεση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος παραμένει σε ξενοδοχείο της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστικού του φακέλου που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών της χώρας ο Τζόκοβιτς, διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό στις 16 Δεκεμβρίου,όπως μεταδίδει το sky news.

Ο κορυφαίος τενίστας βρίσκεται για τρίτη ημέρα σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη και η ακρόαση για την απέλαση ή την αποδοχή της βίζας του έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς «προσβλήθηκε από τον κοροναϊό τον περασμένο μήνα, αλλά δεν παρουσίαζε συμπτώματα και είχε γραπτή άδεια από το τμήμα μετανάστευσης της Αυστραλίας προτού ταξιδέψει στη χώρα, με ιατρική εξαίρεση από τους κανόνες εμβολιασμού του».

Στην κατάθεση αναφέρεται επίσης ότι ο τενίστας, είχε το πρώτο θετικό τεστ στις 16 Δεκεμβρίου 2021, αλλά 14 ημέρες αργότερα «δεν είχε πυρετό ή αναπνευστικά συμπτώματα, τις τελευταίες 72 ώρες». Σύμφωνα με το Reuters, την 1η Ιανουαρίου, ο αθλητής έλαβε «ένα έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο τον ενημέρωνε ότι «οι απαντήσεις του υποδεικνύουν ότι πληροί τις προϋποθέσεις για άφιξη χωρίς καραντίνα στην Αυστραλία».