Με γκέλα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το 2022 ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν ήταν καλή στη Ριζούπολη απέναντι στον… μισό Απόλλωνα Σμύρνης και έμεινε στο 0-0, αφήνοντας έτσι δύο βαθμούς στην προσπάθειά του να κρατήσει μια απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν έπιασαν καλή απόδοση και «κόλλησαν» δικαίως απέναντι στον Απόλλωνα που είχε συνολικά 15 απουσίες. Αν και είχε τις ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός και δεν κατάφερε να «σπάσει» το ρόδι και να φύγει με το διπλό από τη Ριζούπολη, με το οποίο θα κρατούσε σε διψήφιο νούμερο τη διαφορά του από την ΑΕΚ.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός κάνει μια τέτοια απρόσμενη γκέλα στο ποδαρικό του για το νέο έτος.

Και τούτο, διότι πριν από εννιά χρόνια (2012) οι πρωταθλητές είχαν υποπέσει σε μια… καρμπόν γκέλα, όταν υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν «κολλήσει» απέναντι στη Δόξα Δράμας.

Στο Καυτανζόγλειο απέναντι στην ομάδα της Δράμας, που δεν είχε συμπληρώσει καν 18αδα, ο Ολυμπιακός είχε μείνει και τότε στο 0-0 και είχε κάνει ποδαρικό με γκέλα στο 2012, έχοντας προβληματίσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό με την εικόνα του στην αναμέτρηση.

Παρότι στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός είχε διαλύσει τη Δόξα με 6-0, στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου δεν μπόρεσε ποτέ να λύσει τον… γόρδιο δεσμό, χάνοντας αρκετές σημαντικές ευκαιρίες, με κύρια πηγή κινδύνου τον Κέβιν Μιραλάς, που σε εκείνο το παιχνίδι ήταν έξω από τα… νερά του.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είχε προβληματίσει έντονα τους Πειραιώτες, καθώς ήταν μια από τις χειρότερες γκέλες των τελευταίων ετών.

Η γκέλα αυτή ωστόσο είχε αφυπνίσει τον Ολυμπιακό τότε και οι Ερυθρόλευκοι έφθασαν σε μια πάρα πολύ επιτυχημένη σεζόν με τον Βαλβέρδε στον πάγκο, ολοκληρώνοντάς την με την κατάκτηση του νταμπλ.