Η αστυνομία του βόρειου Νίγηρα κατέσχεσε περισσότερα από 200 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου $8,7 εκατομμυρίων, η οποία μεταφερόταν μέσα στο… επίσημο όχημα ενός δημάρχου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο δήμαρχος και ο οδηγός του, που επέβαιναν στο όχημα τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συνελήφθησαν με 199 «τούβλα» κοκαΐνης, σε μπλόκο που είχε στηθεί στην οδό που οδηγούσε από την έρημο προς το εμπορικό κέντρο του Αγκαντέζ την Κυριακή, αναφέρουν οι πηγές του CNN.

Ανακοίνωση της Κεντρικής Υπηρεσίας Δίωξης της Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών του Νίγηρα (OCRTIS) επιβεβαίωσε ότι υπήρξε κατάσχεση ποσότητας κοκαΐνης-ρεκόρ στην περιοχή του Αγκαντέζ, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Μια περιοχή που αποτελεί παράδεισο για κάθε πρεζέμπορα.

Ναρκωτικά σε ποσότητες-ρεκόρ

Η δυτική Αφρική, την οποία διασχίζουν οι πιο συνηθισμένες διαδρομές του παράνομου εμπορίου ναρκωτικών από τη Νότια Αμερική προς την Ευρώπη, κατέγραψε πολλαπλές κατασχέσεις-ρεκόρ στη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Η Σενεγάλη κατέσχεσε περισσότερους από δύο τόνους καθαρής κοκαΐνης από πλοίο στις όχθες της στον Ατλαντικό τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ οι αρχές της Γκάμπια κατέσχεσαν σχεδόν τρεις τόνους της ουσίας πέρσι τον Ιανουάριο, που είχαν φτάσει ως εκεί από το Εκουαδόρ.

Μετά την κατάσχεση 16,7 τόνων ρητίνης κάνναβης, αξίας περίπου $37 εκατομμυρίων στο Νίγηρα τον περασμένο Μάιο, ο συντονιστής δίωξης ναρκωτικών της Interpol, Γιαν Ντράπαλ, δήλωσε στο Reuters ότι οι ναρκέμπορες άρχισαν να αποστέλλουν μεγαλύτερα φορτία, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ευρωπαϊκή ζήτηση.

Με πληροφορίες από CNN