Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ύστερα από τα κρούσματα κοροναϊού που εντοπίστηκαν σε μέλη του προσωπικού και ασθενείς.

Είναι τουλάχιστον 92 οι υγειονομικοί που νοσούν και τα τεστ στο νοσοκομείο συνεχίζονται, οπότε είναι πιθανή η αύξηση των περιστατικών. Τα κρούσματα έχουν μπει σε καραντίνα.

Ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, επεσήμανε στην ΕΡΤ πως εντός της ημέρας θα ξεπεράσουν τα 100.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ενημέρωσε πως παραμένει μεγάλο ερώτημα τι θα συμβεί σε περίπτωση που το ποσοστό των υγειονομικών που νοσούν αυξηθεί.

Με τα δεδομένα αυτά και ύστερα από απόφαση της διοίκησης, απαγορεύονται τα επισκεπτήρια στο νοσοκομείο, ενώ δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους ιατρικούς επισκέπτες.

Το εν λόγω μέτρο ισχύει για δύο εβδομάδες.

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού, νοσηλευτές και γιατροί που εργάζονται στη ΜΕΘ, κατήγγειλαν στο MEGA πως δεν υποβάλλονται σε κανένα rapid test.

Ορισμένοι πληρώνουν για να κάνουν τεστ πριν μπουν στους θαλάμους για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Τα rapid test εντός του νοσοκομείου αποτελούν πάγιο αίτημά τους, ωστόσο το κοντέινερ που έχει στηθεί για τον σκοπό αυτό πριν από μήνες, παραμένει σε αχρηστία.

Παράλληλα, ο κ. Φερεντίνος έκανε λόγο ακόμα και για πίεση από υπεύθυνους κλινικών στους εργαζομένους να μην κάνουν το τεστ καθώς σε περίπτωση που βγουν θετικοί, θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία τους.