Παρόλο που έχουν περάσει οκτώ χρόνια μετά το συγκλονιστικό ατύχημα που είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ – στις 26 Δεκεμβρίου 2013 στις Γαλλικές Άλπεις κάνοντας σκι – οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του συνεχίζουν να αποτελούν ένα μυστήριο. Ακόμη και όσοι προσπάθησαν να συλλέξουν πληροφορίες από τους κοντινούς συγγενείς του ή και να δουν από κοντά τον θρύλο της Formula1 δεν κατάφεραν να εκμαιεύσουν απολύτως τίποτα που θα έδινε τροφή για σχόλια. Ο Σούμι βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στην έπαυλη του,  στην Ελβετία,  εκεί, όπου βρίσκεται με την οικογένεια του και τους γιατρούς που τον παρακολουθούν. Σήμερα, είναι τα γενέθλια του. Γεννήθηκε στη Γερμανία, στις 3 Ιανουαρίου 1969. Είναι πλέον, 53 ετών! 

Τα τελευταία νέα ήρθαν πριν από τέσσερις μήνες, από τη σύζυγο του Κορίνα, που είναι συνεχώς στο πλευρό του, η οποία αποκάλυψε στο ομώνυμο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε για τον θρύλο του μηχανοκίνητου σπορ, ότι: « Ο Μίκαελ είναι ακόμη εδώ. Είναι διαφορετικός, αλλά είναι εδώΠοτέ μου δεν κατηγόρησα τον Θεό για ότι συνέβη. Ήταν απλώς κακιά στιγμή, κακή τύχη, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον καθέναν. Φυσικά μου λείπει, κάθε μέρα. Αλλά δεν λείπει μόνο σε μένα. Λείπει στα παιδιά, στην οικογένειά του, στον πατέρα του, σε όλους γύρω του

  

 Λίγες ώρες πριν συμβεί το μοιραίο ατύχημα, ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε πει στην σύζυγο του Κορίνα, ότι, το χιόνι στην πίστα στις γαλλικές Άλπειες – και εκεί που συνέβη το μοιραίο – δεν ήταν τόσο καλό και προτιμούσε να αλλάξουν τον τόπο των διακοπών τους και να μετέβαιναν στο Ντουμπάι.

Εδώ και οκτώ χρόνια η κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ βελτιώνεται, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς. Ίσως το μεγαλύτερο “φάρμακο” του, που τον κρατάει ακόμη ζωντανό, να είναι το αδιαπραγμάτευτο, σκληροτράχηλο αγωνιστικό του κράμα, που δεν τον λύγισε ποτέ σε οποιαδήποτε δυσκολία μέσα στα γκραν πρι και τα πιτ στοπ.  Οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι ελάχιστες και η θεραπευτική αγωγή που λαμβάνει παραμένει άγνωστη. Και αυτό επιθυμεί η οικογένειά του. Ο κόσμος να συνεχίσει να έχει μνήμες από τον θρύλο της Formula1 από τους αγώνες, και να προσεύχεται για αυτόν.

Όπως κάθε χρόνο, και λίγες ημέρες πριν τα γενέθλια του – στις 3 Ιανουαρίου – έτσι και φέτος μια …χιονοστιβάδα από φήμες για την πορεία της υγείας του θα κυριαρχήσουν στα σόσιαλ μίντια και το διαδίκτυο. Η ζωή του μετά το ατύχημα δεν έπαψε να απασχολεί τους χιλιάδες οπαδούς του, οι οποίοι «ξεροσταλιάζουν» για μια καλή είδηση, που θα αφορά τον οδηγό που σάρωσε με το πέρασμα του την Formula1.

Εώς και σήμερα, ο Σουμάχερ παραμένει στο θέρετρο του, στην Ελβετία, εκεί, όπου εδώ και μερικά χρόνια έχει «χτιστεί» μια κινητή μονάδα εντατικής ιατρικής υποστήριξης. Ο θρύλος των αγώνων και πρώην αφεντικό της Ferrari,  ο Ζαν Τοντ, που παραμένει στενός φίλος του Γερμανού είναι ίσως ο μοναδικός που έχει επισκεφθεί επανειλημμένες φορές τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και έχει γνώση για την πλήρη κατάσταση του Σουμάχερ.

Δεν είναι πλέον σε κώμα 

Οκτώ χρόνια και μετά από μια πενταετή εντατική θεραπεία ο Σουμάχερ, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες δεν βρίσκεται σε κώμα, όμως εξακολουθεί να λαμβάνει θεραπεία για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας του εγκεφάλου του.   Ο Ζαν Τοντ δήλωσε πρόσφατα ότι η κατάσταση της υγείας του θα βελτιωθεί σταθερά και αργά ενώ, αναφέρθηκε και στη γυναίκα του Σουμάχερ αναφέροντας ότι είναι μια υπέροχη γυναίκα και χειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα της οικογένειας τους. «Την εμπιστεύομαι, με εμπιστεύεται. Χάρη στο έργο των γιατρών του και τη συνεργασία της Κορίνας, η οποία ήθελε να ζήσει ο σύζυγός της, ο Μίκαελ επέζησε, αλλά με συνέπειες».

Πριν από λίγες ημέρες, ο Τοντ στο ετήσιο γκαλά για τους πιλότους της Forrmula1 αναφέρθηκε στο στενό του φίλο: «Θέλω να είμαι ειλικρινής, μου λείπει πολύ ο Μίκαελ. Είναι μέρος της ζωής μου και θα είναι για πάντα. Έχουμε χτίσει τόσα πράγματα μαζί διότι έχουμε υποφέρει μαζί και αυτό μας έκανε δυνατότερους.» 

Ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει κατακτήσει επτά πρωταθλήματα, σημειώνοντας 91 νίκες, 68 pole positions και 77 ταχύτερους γύρους ενώ συνολικά, συμμετείχε σε 308 αγώνες. Πρόσφατα, συμπληρώθηκαν 30 χρόνια μετά το ντεμπούτο του Γερμανού πιλότου στις πιο γρήγορες πίστες, και το αναδρομικό ντοκιμαντέρ αποτίνει φόρο τιμής στον πιο ανταγωνιστικό οδηγό στην ιστορία της Formula1. Τριάντα χρόνια μετά, ο Σουμάχερ διανύει το πιο δύσκολο γκραν πρι της ζωής του, αναμένοντας να βγει από τα πιτ στοπ, και πάλι δυνατός.