O θρύλος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι, ο Σεμπαστιάν Λεμπ επιστρέφει σε ηλικία 47 ετών στους αγώνες, έτοιμος να αποδείξει ότι, παραμένει καλογυμνασμένος για να σαρώσει τα χρονόμετρα, ότι ακριβώς έκανε και πριν από 10 χρόνια. Ο Λεμπ, ο …μάγος των ειδικών διαδρομών έχει κατακτήσει εννέα πρωταθλήματα, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, τελικώς δεν είχε κρεμάσει τα παπούτσια του και οι ειδικές διαδρομές αποτελούν για αυτόν το οξυγόνο του!

Την ανακοίνωση της επιστροφή του την έκανε η M-Sport η οποία αναφέρει ότι, ο Γάλλος πολυπρωταθλητής θα βρεθεί στην εκκίνηση του Ράλι Μόντε Κάρλο τον ερχόμενο Ιανουάριο (αγώνα που έχει κερδίσει επτά φορές στο παρελθόν), οδηγώντας ένα σύγχρονο αγωνιστικό αυτοκίνητο, το Ford Puma Hybrid Rally.

Συνολικά, ο Λεμπ έχει σημειώσει 79 νίκες καθόλη τη διάρκεια της καριέρα του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τον τελευταίο του τίτλο τον κατέκτησε στο WRC το 2012. Η τελευταία φορά που συμμετείχε επισήμως, στο WRC, ήταν το 2013. Από τότε έως και σήμερα, ο Λεμπ δεν σταμάτησε να «προπονείται» και συμμετείχε σε διάφορες αγωνιστικές διοργανώσεις, όπως στο απαιτητικό και πολυήμερο Ντακάρ. Εκτός από το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων έχει …οργώσει 909 ειδικές διαδρομές, και είναι και ο πρώτος σε τερματισμούς στο πόντιουμ  (116). Μάλιστα,  στο Μόντε Κάρλο που θα συμμετέχει στις 20 Ιανουαρίου, θα συμβεί λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή του στον πολύ απαιτητικό αγώνα, το ράλι Ντακάρ – εκεί όπου ως συνοδηγό του έχει τον πιστό του φίλο εδώ και 23 χρόνια, τον Ντανιέλ Ελενά.

Ο μικρόσωμος, θρύλος των αγώνων ασχολήθηκε σε νεαρή ηλικία με την γυμναστική. Όμως, πολύ γρήγορα στράφηκε στους αγώνες. Τα εννέα πρωταθλήματα τα έχει κατακτήσει  από το 2004 έως και το 2013.  

Σε αριθμό νικών έχει ξεπεράσει τους άλλους θρύλους του WRC, όπως είναι ο Κόλιν Μακρει, ο Μάρκους Γκρόνχολμ και ο Κάρλος Σάινθ – ο τελευταίος συνεχίζει και τρέχει σε αγώνες σε ηλικία 58 ετών. Φέτος συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά στο Ντακάρ.