Ήταν 22 Οκτωβρίου όταν ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε – κατά λάθος όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα γεγονότα – την διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust».

Έκανε πρόβα με το όπλο, που κανονικά θα έπρεπε να έχει άσφαιρα και συνέβη το μοιραίο. Ο 63χρονος αρνήθηκε την ευθύνη για τον μοιραίο πυροβολισμό σε μια τηλεοπτική συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Τζορτζ Στεφανόπουλο ο «δολοφόνος» αναφέρθηκε στο πώς εκπυρσοκρότησε το όπλο και τόνισε ότι δεν είχε ιδέα πώς μια αληθινή σφαίρα έφτασε στο πλατό της ταινίας.

«Ποτέ δεν θα έστρεφα το όπλο σε κανέναν και δεν θα πατούσα τη σκανδάλη, ποτέ» είπε και πρόσθεσε: «Κάποιος έβαλε μια πραγματική σφαίρα σε ένα όπλο, μια σφαίρα που δεν έπρεπε καν να υπήρχε εκεί».

Χθες (16/12) έγινε γνωστό ότι το δκαστήριο της Σάντα Φε προχώρησε στην έκδοση εντάλματος έρευνας για το τηλέφωνό του.

Με τον τρόπο αυτό, το δικαστήριο επιδιώκει να αποκτήσει πρόσβαση σε μηνύματα που αντάλλασσε ο ηθοποιός με άτομο που, έως τώρα, δεν κατονομάζεται.

«Οι ένορκοι ζητούν ένταλμα για την κατάσχεση και έρευνα του κινητού τηλεφώνου του Άλεκ Μπάλντουιν προκειμένου να διερευνηθεί οποιοδήποτε στοιχείο σχετικά με τον θάνατο έρευνα θανάτου της Χαλίνα Χάτσινς», δήλωσαν σχετικά οι αστυνομικές αρχές.