Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται για αύριο, Σάββατο, της τάξεως των 7 με 8 βαθμών Κελσίου λόγω εισβολής ψυχρών αέριων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, καθώς αναμένεται η έλευση της κακοκαιρίας Κάρμελ.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Αστεροσκοπείου, ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα επηρεάσουν την περιοχή μας και η θερμοκρασία προβλέπεται να πέσει σε ένα 24ωρο περίπου 7-8°C το Σάββατο 18/12.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις προβλέπονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αν. Στερεά και τα νότια νησιωτικά τμήματα, και θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Λεπτομέρειες για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα θα δοθεί σε νεότερη ανακοίνωση το απόγευμα της Παρασκευής 17/12.

Ο χάρτης δείχνει με αποχρώσεις του μπλε την πολική αέρια μάζα που θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια το Σάββατο 18/12.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» όπως ονομάστηκε τις επόμενες ημέρες θα επηρεάσει την νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου προβλέπεται να σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής, έντονες καταιγίδες, σφοδροί άνεμοι και σημαντικό ύψος κύματος.

Ειδικότερα στη χώρα μας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση το Σαββάτο (18-12-21) και την Κυριακή (19-12-21) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:

Το πρωί του Σαββάτου τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

  • Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας καθώς και την ανατολική Στερεά.
  • Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής θα επηρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και κατά τόπους οι Κυκλάδες.
  • Από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη βόρεια Κρήτη τα οποία βαθμιαία θα εξασθενήσουν.