Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για τον Δήμο Φυλής από το Ελεγκτικό Συνέδριο που ενέκρινε τη Σύμβαση για το έργο της επισκευής και ανακατασκευής  του οδικού δικτύου του Δήμου Φυλής.

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει 711 δρόμους σε Άνω Λιόσια – Ζεφύρι και Χασιά σε έκταση 152 χλμ.

Το νέο σημαντικό έργο ασφαλτοστρώσεων, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από Ιδίους πόρους του Δήμου Φυλής.

“Το Ελεγκτικό Συνέδριο επικυρώνει την αρτιότητα της διαδικασίας που ακολούθησε ο Δήμος Φυλής. Θα ήθελα να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους συνεργάτες και στους εργαζόμενους του Δήμου που δουλεύουν σκληρά και μεθοδικά για την αναβάθμιση του τόπου και της καθημερινότητας των Συμπολιτών μας” δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης.

Ο προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ανέρχεται στο ποσό των 32 εκατομμυρίων, αλλά ως είθισται το τελικό κόστος που αναμένεται να διαμορφωθεί θα είναι αρκετά χαμηλότερο λόγω των εκπτώσεων που  προκύπτουν κατά την διαγωνιστική διαδικασία.

Αυτό πάντως που έχει σημασία είναι πως σε ένα Δήμο τους Νομού Αττικής, σε λίγο καιρό οι δρόμοι θα γίνουν καινούργιοι και οι οδηγοί θα πάψουν να ταλαιπωρούνται από τις λακούβες αλλά και την ολισθηρότητα που πολλές φορές εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Το ίδιο δεν ισχύει όμως σε άλλους Δήμους της πρωτεύουσας όπου οδηγοί και οχήματα ταλαιπωρούνται αδιάκοπα από την κακή ποιότητα της ασφάλτου. Μια βόλτα στα στενά του Χαλανδρίου, της Παιανίας και δεκάδων άλλων περιοχών πείθει και τον πλέον δύσπιστο πως η ασφάλεια μάλλον δεν αποτελεί προτεραιότητα.