Στη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τη θνητότητα στις ΜΕΘ αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τη δημοσιοποίησή της.

Ο κ. Οικονόμου στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε ακόμα ότι η μελέτη επαναλαμβάνει στοιχεία για αυξημένη θνητότητα όταν υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε πρωτόγνωρες συνθήκες έχει γίνει μία συγκλονιστική προσπάθεια αναβάθμισης του ΕΣΥ με υπερδιπλασιασμό των ΜΕΘ.

Η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη μέχρι να καταστεί εφικτή η μεταφορά τους σε ΜΕΘ» τόνισε για να προσθέσει.

«Προφανώς στις ΜΕΘ υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση».

«Πυρά» σε Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην κριτική από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι ο «Αλέξης Τσίπρας κανιβαλίζει μία επιστημονική μελέτη για να τη φέρει στα δικά του μέτρα».

Εκμεταλλεύεται, πρόσθεσε, «το φόβο των ανθρώπων για την πανδημία».

Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, επανέλαβε,  δεν είχε παραδοθεί στον πρωθυπουργό ή συνεργάτες τους και σημείωσε ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτή είναι διαπιστώσεις που αφορούν χρόνιες παθογένειες του ΕΣΥ.