Λίγο μετά την νίκη του Φερστάπεν η Mercedes χθες, το βράδυ προέβη σε ένσταση αμφισβήτησης της νίκης του Φερστάπεν. Συγκεκριμένα, κατέθεσε δύο ενστάσεις. Η πρώτη αφορά την παραβίαση του άρθρου 48.12 που έχει σχέση με την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας και τη σειρά των μονοθεσίων ενώ, η δεύτερη ότι δεν επιτρέπει κανένα μονοθέσιο να προσπερνά άλλο, ενώ βρίσκεται στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.  

Τελικώς, η FIA απέρριψε την ένσταση της Mercedes ως προς το πρώτο σκέλος, ενώ, αναμένεται απόφαση και για την δεύτερη ένσταση της. Ουσιαστικά, η γερμανική φίρμα αμφισβητεί ευθέως την νίκη του Φερστάπεν, ενώ, διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις παρατυπίες που έγιναν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

«Είναι τρελό. Δεν ξέρω τι να πω. Είμαι τόσο χαρούμενος για την ομάδα και για όλα αυτά τα παιδιά.  Μου αρέσει τόσο πολύ να δουλεύω μαζί τους.  Θέλω να συνεχίζω να εργάζομαι με την Red Bull για το υπόλοιπο της ζωής μου.» δήλωσε λίγο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Άμπου Ντάμπι ο πρώτος πιλότος στην ιστορία του αθλήματος που κατακτά ένα κύπελλο και έχει καταγωγή από την Ολλανδία.

Συγκλονισμένος από την απώλεια του όγδοου κυπέλλου, στον τελευταίο γύρο, ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος, δήλωσε λακωνικά ότι  «Πρώτον, συγχαρητήρια στον Μαξ και την ομάδα του. Νομίζω ότι κάναμε καταπληκτική δουλειά φέτος, δουλέψαμε τόσο σκληρά. Τα δώσαμε όλα, δεν τα παρατήσαμε ποτέ και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα».  Ο Χάμιλτον τερμάτισε στη δεύτερη θέση ενώ, το τρίτο σκαλί του βάθρου το συμπλήρωσε ο Ισπανός πιλότος της Ferrari, Κάρλος Σάινθ.