Τα γιορτινά του έχει φορέσει ο Πειραιάς.

Φαντασμαγορικές εικόνες γεμάτες λάμψη, φως και πανδαισία χρωμάτων εξέπεμψε ο εμβληματικός Πύργος του Πειραιά, ο οποίος φωταγωγήθηκε σε ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό υπερθέαμα, το οποίο καθήλωσε και έστρεψε όλα τα βλέμματα στο μεγάλο λιμάνι.

Το δεύτερο υψηλότερο κτήριο της Ελλάδος, σύμβολο αναγέννησης και ορόσημο για την ανάπτυξη της πόλης, το οποίο δεσπόζει σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Πειραιά έλαμψε, πλημμυρίζοντας με φως το μεγάλο λιμάνι και τον Πειραϊκό ουρανό, σε μια φωταγώγηση μοναδικής αισθητικής γεμάτη παλμό, συναίσθημα και γιορτινά χρώματα!

«Ο Πύργος θα ολοκληρωθεί το 2023»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σχετικά με τα όσα όμορφα ετοιμάζει ο Δήμος Πειραιά για την εορταστική περίοδο!

«Ο Πύργος του Πειραιά που ήταν περίπου 45 χρόνια ανενεργός, δόθηκε σε μια κοινοπραξία πολύ σημαντική, φωταγωγήθηκε, και ήταν ένα εντυπωσιακό θέαμα. Κάναμε προσπάθεια να συνεργαστούμε με ιδιωτικούς φορείς της πόλης και όχι μόνο», είπε ο κ. Μώραλης.

Ο εμβληματικός Πύργος του Πειραιά, φωταγωγήθηκε και έστρεψε όλα τα βλέμματα στο μεγάλο λιμάνι!

«Ο Πύργος θα ολοκληρωθεί το 2023. Θα είναι ένα εντυπωσιακό κτήριο, ενεργειακά “πράσινο”, είναι 32.000 τετραγωνικά και το δεύτερο υψηλότερο κτήριο στην Αττική, και σηματοδοτεί αναγέννηση του Πειραιά αλλά και του λιμανιού. Θα είναι μια πραγματικά εντυπωσιακή εικόνα. Γίνεται ένα εστιατόριο στον 18ο με θέα 360 μοίρες, και ένα καφέ στο χαμηλό κομμάτι του Πύργου. Συνολικά ο Πύργος έχει 23 ορόφους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το πάρκο ξωτικών και η κόκκινη νύχτα

«Στολίσαμε τον Πειραιά, γιατί παρά τη δυσκολία που περνάμε όλοι με την πανδημία, θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Κάναμε τη φωταγώγηση του δέντρου, του Πύργου, του παραδοσιακού καραβιού στο Μικρολίμανο, και έχουμε οργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων», συνέχισε ο κ. Μώραλης.

«Θα μαζέψουμε κόσμο αλλά με μέτρα. Θα ανοίξει πάρκο ξωτικών στις 10/12 στην πλατεία Αλεξάνδρας και θα παραμείνει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Θα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί για τα χριστουγεννιάτικα πάρκα. Έχουμε το Santa Run, τρέχουμε ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες στις 19/12, μόνο εμβολιασμένοι. Έχουμε την Κόκκινη Νύχτα στις 23/12 που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά μέχρι το βράδυ με πολλές εκδηλώσεις. Έχουμε τη φιλαρμονική μας, έχουμε με τη Μητρόπολη Πειραιά προγραμματίσει μια συναυλία για το Μίκη Θεοδωράκη στις 20/12 στο Δημοτικό Θέατρο. Και έχουμε εκδηλώσεις και σε γειτονιές. Όποιος ενδιαφέρεται να κατέβει στον Πειραιά μπορεί να μπει στο christmasinpiraeus.gr και να δει όλες τις εκδηλώσεις», τόνισε ο κ. Μώραλης αναφορικά με τα όσα όμορφα πρόκειται να δούμε στον Πειραιά την εορταστική περίοδο.

Τα μηνύματα για την πανδημία

Αναφερόμενος, τέλος, στα της πανδημίας, ο κ. Μώραλης είπε ότι «Θα κλείσω το ραντεβού για τα παιδιά μου από αύριο που θα ανοίξει η πλατφόρμα. Δεν έχω κάποιο φόβο. Πιστεύω στην επιστήμη. Η αυτοδιοίκηση δεν μπήκε μπροστά θεσμικά, ενώ θα έπρεπε. Αλλά νομίζω ότι όλοι οι δήμοι πήραν πρωτοβουλίες, έτσι και ο Δήμος Πειραιά. Είμαστε 49 δημοτικοί σύμβουλοι στον Πειραιά, όλοι εμβολιασμένοι, και το μήνυμά μας στους πολίτες ήταν αυτό. Το μήνυμα για τις γυναίκες που εγκυμονούν άργησε αλλά όποια κυβέρνηση διαχειριζόταν την πανδημία δε θα γινόταν να μην κάνει λάθη. Το θέμα είναι να μη γίνεται η πανδημία πεδίο αντιπαράθεσης».