Η δεύτερη μάρτυρας στη δίκη της Γκισλέιν Μάξγουελ για το κύκλωμα trafficking, υποστήριξε τη Δευτέρα ότι η εκείνη της ζήτησε να βρει νεαρές γυναίκες με στόχο τις σεξουαλικές επαφές με τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο, Τζέφρι Επστάιν, επειδή «οι ορέξεις του ήταν αχόρταγες».

Η κατήγορος, που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν με το ψευδώνυμο Κέιτ, δήλωσε ότι ήταν μόλις 17 ετών όταν συνάντησε τη Μάξγουελ στο Παρίσι, γύρω στο 1994. Όπως είπε, έδωσε στη Μάξγουελ το τηλέφωνό της.

Η Βρετανή της φάνηκε «πολύ σοφιστικές και πολύ κομψή. Ήταν πολύ εντυπωσιακή… ήταν όλα όσα θα ήθελα να ήμουν», δήλωσε η γυναίκα.

Ο Επστάιν, ο οποίος είχε καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα και διατηρούσε επαφές με πρόσωπα όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Πρίγκιπας Άντριου και ο Μπιλ Κλίντον, αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο του 2019, πριν τη δίκη του για εμπόριο ανθρώπων.

Η 59χρονη Μάξγουελ, κόρη του εκλιπόντα βαρόνου των βρετανικών ΜΜΕ, Ρόμπερτ Μάξγουελ, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2020 στο Νιου Χαμσάιρ, για τον φερόμενο ως ρόλο της στη σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών ηλικίας ακόμη και 14 ετών από τον Επστάιν. Η ίδια έχει αρνηθεί την ενοχή της.

Η Κέιτ δήλωσε ότι η Μάξγουελ την κάλεσε για τσάι και τότε της μίλησε για τον Επστάιν.

«Μου είπε πολλά καταπληκτικά πράγματα για τον σύντροφό της, μεταξύ άλλων και ότι είναι φιλάνθρωπος», ανέφερε.

Σε άλλη περίσταση η Μάξγουελ τη σύστησε με τον Επστάιν στο σπίτι της στο Λονδίνο, σύμφωνα με τη μάρτυρα. Όπως είπε, η Μάξγουελ την κάλεσε για να της πει ότι ο Επστάιν βρισκόταν στην πόλη και να τη ρωτήσει αν ήθελε να τον γνωρίσει, λίγο καιρό μετά την πρώτη τους συνάντηση.

«Ήταν πολύ έντονη, πολύ ενθουσιασμένη», θυμήθηκε η Κέιτ. «Υπήρχε μια αίσθηση επείγοντος».

Κατά τα λεγόμενα της μάρτυρα, η Μάξγουελ είπε στον Επστάιν ότι η Κέιτ ήταν «πολύ δυνατή». Λίγο αργότερα της είπε: «Γιατί δεν του κάνεις λίγο μασάζ στα πόδια για να δει πόσο δυνατή είσαι;» Η Κέιτ υπάκουσε, όπως είπε και «εκείνος φαινόταν να εγκρίνει πολύ την κατάσταση και μου είπε να του κάνω μασάζ και στους ώμους».

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία της Κέιτ, ο Επστάιν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα και η Μάξγουελ βιάστηκε να τη διώξει από το σπίτι. Όμως λίγες εβδομάδες αργότερα την πήρε και πάλι τηλέφωνο.

«Μου είπε ότι ο Τζέφρι είχε κανονίσει ραντεβού για μασάζ, όμως ο θεραπευτής του το ακύρωσε. Μου ζήτησε να της κάνω μια χάρη και να πάω από εκεί… επειδή είχα δυνατά χέρια», υποστήριξε η Κέιτ.

Η Κέιτ πήγε πράγματι στο σπίτι της Μάξγουελ, όπου όπως δήλωσε, εκείνη της είπε «είμαι πολύ ενθουσιασμένη που είσαι εδώ». Επιπλέον, η Κέιτ σημείωσε ότι «μου είπε ότι εκείνος χρειάζεται διαρκώς μασάζ και είναι δύσκολο να καλύψει κανείς τις ανάγκες του».

Η Μάξγουελ, σύμφωνα με την Κέιτ, την οδήγησε στον επάνω όροφο σε ένα δωμάτιο με ένα τραπέζι. Ο Επστάιν ήταν στο δωμάτιο, φορώντας μια ρόμπα, την οποία στη συνέχεια έβγαλε και έμεινε γυμνός. Η Μάξγουελ έκλεισε την πόρτα, υποστήριξε η Κέιτ, και στη συνέχεια ο Επστάιν ξεκίνησε σεξουαλική επαφή μαζί της. Η Κέιτ βγήκε από το δωμάτιο, όπως είπε, και κατέβηκε στο ισόγειο όπου βρισκόταν η Μάξγουελ.

«Μου είπε: πώς πήγε; Διασκεδάσατε; Ήταν ωραία; Έδειχνε ενθουσιασμένη και χαρούμενη».

Στη συνέχεια, η Μάξγουελ φέρεται να κάλεσε και πάλι την Κέιτ στο σπίτι της λίγες ημέρες αργότερα. «Μου είπε, χαίρομαι πάρα πολύ που είσαι εδώ. Τα πήγες τόσο καλά την τελευταία φορά, ήθελε να ξαναέρθεις».

Έπειτα υποστήριξε ότι η Μάξγουελ την οδήγησε και πάλι στον επάνω όροφο, όπου ο Επστάιν ήταν γυμνός, λέγοντάς της: «να περάσετε καλά», πριν αποχωρήσει. Ο Επστάιν ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της στη διάρκεια του μασάζ που ακολούθησε, είπε η Κέιτ.

Όταν κατέβηκε και πάλι στο ισόγειο, η Μάξγουελ φέρεται να της είπε: «Διασκεδάσατε; Είσαι πολύ καλό κορίτσι. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπόρεσες να έρθεις».

Η Κέιτ κατέθεσε επίσης ότι είδε ένα κορίτσι στο σπίτι της Μάξγουελ εκείνη τη φορά, το οποίο ήταν «ξανθό, αδύνατο και περίπου στην ηλικία μου».

«Έπινε τσάι με τη Γκισλέιν και της μιλούσε για τα ενδιαφέροντά της», δήλωσε η Κέιτ, συμπληρώνοντας ότι η Μάξγουελ είπε: «Πιστεύω ότι θα του ταιριάζει πολύ».

Η Μάξγουελ, συνέχισε η Κέιτ, μιλούσε πολύ για «τα αγόρια, τα αγόρια και τα πουλιά τους».

«Θύμιζε πάντα μαθήτρια», θυμήθηκε η Κέιτ, προσθέτοντας ότι της φαινόταν «παράξενο» που η Μάξγουελ συμπεριφερόταν σαν να ήταν νεότερη από την ίδια όταν μιλούσαν για άνδρες. Η Μάξγουελ επίσης «με ρωτούσε αν ήξερα κάποια που θα μπορούσε να έρθει και να κάνει στοματικό σεξ στον Τζέφρι, επειδή δεν μπορούσε να τον ικανοποιεί όλες τις φορές που το ήθελε», τόνισε.

«Μου είπε: Ξέρεις τι του αρέσει: οι χαριτωμένες, νέες και όμορφες, όπως εσύ. Μου είπε ότι εκείνος είχε ανάγκη να κάνει σεξ τρεις φορές την ημέρα».

Επί αρκετά χρόνια, είπε η Κέιτ, συναντούσε τον Επστάιν πολλές φορές το χρόνο. Όταν ήταν περίπου 18 ετών, η Μάξγουελ την μετέφερε με αεροπλάνο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Όταν η Κέιτ πήγε στο δωμάτιό της, όπως υποστήριξε, είδε επάνω στο κρεβάτι της «μια μαθητική στολή». Είπε ότι ρώτησε τη Μάξγουελ τι ήταν αυτό.

«Μου είπε: νομίζω ότι θα είναι διασκεδαστικό να πας στον Τζέφρι το τσάι του φορώντας αυτή τη στολή».

Η Κέιτ δήλωσε ότι το έκανε και εκείνος προκάλεσε σεξουαλική επαφή.

Η Κέιτ κράτησε επικοινωνία με τον Επστάιν μέχρι περίπου τα 30 της, όπως είπε, επειδή φοβόταν για το τι θα της συνέβαινε αν σταματούσε.

«Δεν ήθελα να παραδεχτώ ότι μου είχαν συμβεί όλα αυτά και σκεφτόμουν ότι αν σταματούσα να επικοινωνώ, θα αναγκαζόμουν να συνειδητοποιήσω όλα όσα είχαν γίνει και θα ήμουν αναγκασμένη να μιλήσω για αυτά. Φοβόμουν πολύ να απεμπλακώ επειδή είχα δει πόσες διασυνδέσεις είχαν αυτοί οι δύο».

Η Μάξγουελ είχε πει στην Κέιτ ότι «ήταν φίλη με τον Πρίγκιπα Άντριου» και τον Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε η μάρτυρας. Δεν κατηγόρησε κανέναν από τους δύο για οποιοδήποτε έγκλημα.

«Θυμάμαι τι συνέβη όταν ήμουν 17 ετών με τη Γκισλέιν και τον Τζέφρι, επειδή αυτά τα περιστατικά έρχονται διαρκώς στο μυαλό μου», κατέθεσε αργότερα η Κέιτ. «Βλέπω εφιάλτες για όλα αυτά».

Την περασμένη εβδομάδα, μια άλλη κατήγορος, η «Τζέιν», κατηγόρησε τη Μάξγουελ ότι ορισμένες φορές ήταν παρούσα όταν ο Επστάιν την κακοποιούσε και ότι έπαιρνε μέρος και η ίδια. Όπως δήλωσε, η φερόμενη ως κακοποίησή της ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 14 ετών.

Έχουν υπάρξει και άλλες μάρτυρες που κατέθεσαν ότι η κακοποίησή τους συνέβαινε με το πρόσχημα του μασάζ στον Επστάιν.

Με πληροφορίες από Guardian