Δεν θα δοθεί νέα παράταση, μετά τις 20:00, στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΔΕΚΑΠ.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «σε πολλά Εκλογικά Τμήματα υπάρχουν μεγάλες ουρές αναμονής πολιτών που περιμένουν να ψηφίσουν. Είναι προφανές ότι η παράταση που δόθηκε ως τις 20:00 σε πολλές περιπτώσεις δεν αρκεί».

Έτσι, «με βάση αυτά τα νέα δεδομένα, χωρίς να δοθεί άλλη γενική παράταση η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε ότι σε όποιο Εκλογικό Τμήμα υπάρχει κόσμος που περιμένει να ψηφίσει, η ψηφοφορία θα παραταθεί μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος πολίτης που περιμένει στην ουρά στις 20:00».

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ αναφέρει τα εξής:

Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 260.000 πολίτες και σε πολλά Εκλογικά Τμήματα υπάρχουν μεγάλες ουρές αναμονής πολιτών που περιμένουν να ψηφίσουν.

Είναι προφανές ότι η παράταση που δόθηκε ως τις 20:00 σε πολλές περιπτώσεις δεν αρκεί.

Με βάση αυτά τα νέα δεδομένα, χωρίς να δοθεί άλλη γενική παράταση η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε ότι σε όποιο Εκλογικό Τμήμα υπάρχει κόσμος που περιμένει να ψηφίσει, η ψηφοφορία θα παραταθεί μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος πολίτης που περιμένει στην ουρά στις 20:00.

«Να ψηφίσει μέχρι και ο τελευταίος πολίτης»

«Να ψηφίσει μέχρι και ο τελευταίος πολίτης» είχε ζητήσει νωρίτερα η πλευρά Ανδρέα Λοβέρδου, δια του υπεύθυνου Επικοινωνίας, Σπύρου Καρανικόλα.

«Θα ψηφίσει μέχρι και ο τελευταίος πολίτης. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ζητήσαμε υπομονή και την έκαναν με το παραπάνω. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους αποκλείσει».

Ο ίδιος τόνισε πως «με βάση την μέχρι τώρα συμμετοχή, η δική μας εκτίμηση είναι ότι θα είμαστε σίγουρα στον δεύτερο γύρο».

«Ο κόσμος να μπορέσει να ψηφίσει»

Μετά τη μονόωρη παράταση που είχε δοθεί μέχρι τις 20:00, κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου τόνιζαν ότι «ο κόσμος που αναμένει αλλά και συνεχίζει να προσέρχεται είναι αρκετός, πρέπει να μπορέσει να ψηφίσει, μπορεί να χρειαστεί και νέα παράταση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου ήταν ο πρώτος εκ των υποψηφίων που ζήτησε να υπάρξει παράταση της διαδικασίας.