«Η αξιόπιστη απογραφή του πληθυσμού αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την εύρυθμη λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες για συμμετοχή στη διαδικασία της απογραφής, για τα προβλήματα της οποίας κατηγορεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, συνάντηση στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ, μεταξύ του προέδρου της Αρχής και αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτελούμενη από τον βουλευτή και τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστα Ζαχαριάδη και το μέλος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρη Θεοδωράκη.

Μετά τη συνάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «εμπιστεύεται απόλυτα το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛΣΤΑΤ και στηρίζει την Αρχή στην προσπάθεια της για επιτυχή και αξιόπιστη ολοκλήρωση της διαδικασίας απογραφής.»

Καλεί δε «όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία της απογραφής, ώστε η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ να έχει απαραίτητα δεδομένα στη διάθεσή της για να ασκήσει πραγματική κοινωνική πολιτική και να ανακόψει την καταστροφική πορεία που οδηγεί τη χώρα η τωρινή κυβέρνηση.»

«Αναγκαία συνθήκη»

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Κώστα Ζαχαριάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αξιόπιστη απογραφή του πληθυσμού αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την εύρυθμη λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους. Με βάση τα δεδομένα της απογραφής, η πολιτεία σχεδιάζει ένα πλήθος δημόσιων πολιτικών που σχετίζονται με την άσκηση κρίσιμων αρμοδιοτήτων ιδίως στον τομέα του κράτους πρόνοιας. Ειδικά σήμερα, με το έντονο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η αναγκαιότητα της σωστής απογραφής του πληθυσμού καθίσταται πιο αναγκαία παρά ποτέ.

Όμως, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, η φετινή απογραφή παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα οργάνωσης με αποτέλεσμα να διακυβεύεται το αξιόπιστο της διαδικασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανέδειξε τα υπάρχοντα προβλήματα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς την κυβέρνηση, καλώντας ταυτόχρονα τους πολίτες να αυτοαπογραφούν υπερβαίνοντας με δική τους πρωτοβουλία τις δυσλειτουργίες που εμφανίστηκαν.

Προς τιμήν του ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος έδειξε ισχυρά αντανακλαστικά απέναντι στην αγωνιώδη έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για στήριξη της διαδικασίας απογραφής.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ανέφερε ότι τα όποια ζητήματα έχουν αντιμετωπιστεί και η απογραφή προχωρά κανονικά. Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βούλησή του για διαρκή ενημέρωση και στενή συνεργασία με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για όλα τα ζητήματα της Αρχής. Η εξέλιξη αυτή προφανώς μας χαροποιεί, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού».

Κάλεσμα για συμμετοχή

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

Ø Δηλώνει ότι εμπιστεύεται απόλυτα το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛΣΤΑΤ και στηρίζει την Αρχή στην προσπάθεια της για επιτυχή και αξιόπιστη ολοκλήρωση της διαδικασίας απογραφής.

Ø Δηλώνει ότι θα παρακολουθεί στενά την πρόοδο της διαδικασίας. Προφανώς δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη η οποία όπως έχει αποδείξει επανειλημμένα ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση των ζητημάτων, αποφεύγοντας να δώσει ουσιαστικές λύσεις.

Ø Καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία της απογραφής, ώστε η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ να έχει απαραίτητα δεδομένα στη διάθεσή της για να ασκήσει πραγματική κοινωνική πολιτική και να ανακόψει την καταστροφική πορεία που οδηγεί τη χώρα η τωρινή κυβέρνηση.»