Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στο Μεσολόγγι με την κακοκαιρία, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους και κεντρικά σημεία της πόλης. Προβλήματα εντοπίστηκαν και στο Αιτωλικό και στο Νεοχώρι αλλά και περιοχές του δήμου Ξηρόμερου.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί 70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 24 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση.

Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στο Μεσολόγγι, όπου έχουν πλημμυρίσει ισόγεια σπίτια και καταστήματα, καθώς και δρόμοι, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί ζημιές σε οικοσκευές, εμπορεύματα και οχήματα.

Στην Αιτωλοακαρνανία επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ έχει αναπτυχθεί η ομάδα ορμητικών νερών της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. από την Πάτρα με διασωστική λέμβο, καθώς και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Τουλάχιστον 15 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στο χωριό Καραϊσκάκης. Προβλήματα από τον μεγάλο όγκο νερού καταγράφονται και στο χωριό Βασιλόπουλο, όπου σπίτια και γεωργικές καλλιέργειες πλημμύρισαν. Μάλιστα, ο Δήμος Ξηρομέρου εφιστά την προσοχή στους κατοίκους που κινούνται ανάμεσα από τα δύο χωριά τονίζοντας ότι πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Σε ορισμένα σημεία σημειώνονται και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Όπως αναφέρει το messlonghinews.gr, η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, που υπήρξε εκτροπή πυροσβεστικού οχήματος στην περιοχή Ροιδούλα κατά τη διάρκεια επιχείρησης για απάντληση υδάτων.

Δείτε βίντεο