Ο συνθέτης και τραγουδιστής που άφησε το δικό του στίγμα στην ελληνική σκηνή, o Γιώργος Αλκαίος, επέστρεψε στα μουσικά δρώμενα έπειτα από 11 χρόνια απουσίας με μία ξεχωριστή βραδιά αποκλειστικά για τους τηλεθεατές του MEGA.

Τα τραγούδια του, βέβαια, από το «Τι Τι» μέχρι το «Σ’ αγαπάω», δεν έχουμε σταματήσει να τα τραγουδάμε, γιατί μας έχουν συντροφεύσει –και πάντα θα μας συντροφεύουν– στις πιο αξέχαστες στιγμές διασκέδασης. Από το 2010, όταν ανέβηκε για τελευταία φορά στη σκηνή, στη Eurovision, ο αγαπημένος συνθέτης και τραγουδιστής πήρε την απόφαση να επιστρέψει στα μουσικά δρώμενα τώρα.

Και αφορμή είναι το «Σπίτι με το MEGA» η μουσική εκπομπή που έχουν αγαπήσει τηλεθεατές και καλλιτέχνες.

Μαζί με τους αγαπημένους του φίλους Λένα Παπαδοπούλου και Άκη Δείξιμο μοιράζονται στη σκηνή την κοινή τους αγάπη για το καλό ελληνικό τραγούδι, χαρίζοντάς μας μία μουσική συνάντηση γεμάτη κέφι και μοναδικά ντουέτα.

Στην παρέα του, ο Γιώργος Αλκαίος  έχει τη Λένα Παπαδοπούλου, τον Άκη Δείξιμο, τους δεξιοτέχνες σολίστες Θανάση Βασιλόπουλο (στο κλαρίνο) και Νίκο Χατζόπουλο (στο βιολί), καθώς και την Κατερίνα Καραβάτου στην παρουσίαση.

«Με δύο μαρμάρινα φιλιά»

Ο Γιώργος Αλκαίος ξεκίνησε τη μουσική βραδιά στο Σπίτι με το MEGA με μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Το τραγούδι «Με δύο μαρμάρινα φιλιά» γράφτηκε το 1995 από τον Γιώργο Αλκαίο και αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό του.

Ο ερμηνευτής είχε ήδη κυκλοφορήσει τρεις δίσκους και τα ραδιόφωνα της χώρας έπαιζαν συνέχεια τραγούδια του.

Όταν όμως βγήκε η δισκογραφική του δουλειά «Εντός εαυτού» τα «μαρμάρινα φιλιά» έκαναν πάταγο.

Το κομμάτι διασκευάστηκε από τον ίδιο σε μια συλλογή 20 χρόνια αργότερα σε λάτιν ύφους.

«Ετοιμάζω καινούργιο δίσκο»

Λίγο πριν την πολυπόθητη επιστροφή του, μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, ο Γιώργος Αλκαίος μίλησε στο MEGA STAR.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής, μίλησε για την αποχή του από το τραγούδι: «Το ότι ξανατραγούδησα, που εγώ δεν τραγουδάω ούτε στο μπάνιο, είχα να τραγουδήσω 11 χρόνια, ήταν ωραία. Τα χρόνια που έλειψα δεν έχασα τίποτα. Είδα πράγματα που στεναχωρήθηκα, ήταν πάρα πολύ σκληρά για όλο τον κόσμο, αλλά στο μουσικό φάνηκε ποιος το ‘χει και ποιος δεν το ‘χει».

Όπως είπε ο ίδιος, παρόλο που επέλεξε να απέχει από τις πόστες, παρακολουθεί πολύ στενά τη μουσικά ενώ ετοιμάζει και καινούργιο δίσκο.

«Κάνω ένα άλμπουμ με 32 μουσικούς από όλο τον κόσμο. Τους βρήκα μέσω διαδικτύου. Είναι έτοιμο θα κυκλοφορήσει σύντομα. Θα λέγεται Μοζαίκ».

Η τελευταία εμφάνιση του τραγουδιστή ήταν στη Eurovision.

«Αν μου έλεγαν να ξαναπάω, θα ήξερα τι έχω να αντιμετωπίσω, τότε δεν ήξερα».

Όσο για το αν θα τον δούμε σύντομα σε νυχτερινό κέντρο;

«Θέλω πολύ να εμφανιστώ. Μόλις τελειώσει το… διαχωριστικό, θα επιστρέψω στις νυχτερινές εμφανίσεις».