Για νέες πανδημίες τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε στο εγγύς μέλλον, κάνει λόγο ο πολυδισεκατομμυριούχος, ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Ο μεγιστάνας ο οποίος είχε κάνει  δυσάρεστες προβλέψεις, σχετικά με τον κοροναϊό, θεωρεί πολύ πιθανό, στο μέλλον να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ιούς φυσικής προελεύσεως, αλλά και ιούς – προϊόν βιοτρομοκρατίας. Σύμφωνα με τον ίδιο για να αντιμετωπιστούν αυτοί οι ιοί, πέραν των δισεκατομμυρίων δολλαρίων που απαιτούνται για έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων και φαρμάκων, χρειάζονται κεφάλαια,  για μία ομάδα εργασίας του ΠΟΥ, η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας και θα καθορίζει τους τρόπους αντίδρασης.

Για τον κοροναϊό και το εμβόλιο

«Φαίνεται ότι δεν θα απαλλαγούμε πολύ σύντομα από την πανδημία (του κοροναϊού), αντιθέτως έρχονται νέες απειλές για την Ανθρωπότητα», είπε ο Γκέιτς, σύμφωνα με την ertnews.gr. Εάν θέλουμε να τις ξεπεράσουμε σχετικά ανώδυνα, ο Μπιλ Γκέιτς, προτείνει μία παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους στον ιατρικό-φαρμακευτικό τομέα. Ο ιδρυτής της Microsoft επισημαίνει ότι αν και δεν είχαμε προετοιμασθεί για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας, όπως αυτή του covid-19, αυτή τη φορά στεκόμαστε τυχεροί, διότι έχουμε τα εμβόλια mRNA.

Ο Γκέιτς θεωρεί απολύτως απαραίτητη την διάθεση κεφαλαίων, πολλών δισεκατομμυρίων δολλαρίων, για έρευνα και ανάπτυξη των εμβολίων και καταλλήλων φαρμάκων, με τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ταχεία διάδοση του κορωνοϊού.

«Δεν διαθέτουμε εμβόλια ικανά να μπλοκάρουν την μετάδοση του κορονοϊού. Τα υπάρχοντα εμβόλια βοηθούν στη θεραπεία και μειώνουν λίγο τη μετάδοση του ιού. Έχουμε ανάγκη από ένα νέο είδος εμβολίων», υπογραμμίζει ο ίδιος και προσθέτει ότι το νέο είδος εμβολίου θα μπορούσε να είναι σαν ένα μικρό «έμπλαστρο που θα φέρουμε στο μπράτσο».