Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εορτών, μια σειρά φωτεινών, ψηφιακών θεαμάτων και ψυχαγωγικών δράσεων με στόχο να μεταδώσει τη μαγεία και τη λάμψη των εορτών στην πόλη μας, προσδίδοντας χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε κάθε γειτονιά, σε μια δύσκολη συγκυρία, λόγω της πανδημίας. Κυρίαρχο στοιχείο και εφέτος, η φωταγώγηση κάθε γειτονιάς με Χριστουγεννιάτικα δένδρα, λαμπιόνια, καραβάκια, στολίδια, 3d κατασκευές, δίνοντας μια πνοή αισιοδοξίας και ελπίδας στην πόλη!

Το φετινό Χριστουγεννιάτικο δένδρο στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου ύψους 19 μέτρων, φιλοδοξεί να είναι το πιο λαμπερό δένδρο της χώρας, καθώς έχει στολιστεί με περισσότερα από 100.000 λαμπιόνια. Προέρχεται από το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου και δωρίστηκε στον Δήμο Πειραιά από το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Α.Π.Θ..

Ο στολισμός του είναι εμπνευσμένος από μια αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ιστορία αυτή του «Καρυοθραύστη», δημιουργώντας μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης! Η τελετή της φωταγώγησης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και θα μεταδοθεί με live streaming.

Λίγες ημέρες αργότερα, στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, θα προβάλλεται ένα ψηφιακό υπερθέαμα, με τη μέθοδο του 3d animation mapping, γεμάτο από γιορτινά χρώματα, μαγικές εικόνες και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!

Τιμώντας το έθιμο του στολισμένου καραβιού, ένα έθιμο με βαθιές ρίζες και μακρά παράδοση, στολίζονται και φωταγωγούνται δύο πανέμορφα παραδοσιακά σκαριά, στο Μικρολίμανο και στο Πασαλιμάνι, ενώ η πόλη θα γεμίσει με φωτεινά θεάματα γεμάτα χρώμα και λάμψη, όπως το Δάσος των Αστεριών.

Ο Πύργος του Πειραιά, σύμβολο αναγέννησης της πόλης, φωταγωγείται και εφέτος σε ένα ακόμα πιο φαντασμαγορικό υπερθέαμα, το οποίο θα στρέψει και σ΄ αυτές τις γιορτές όλα τα βλέμματα στο μεγάλο λιμάνι! Μια μοναδική φωταγώγηση, γεμάτη λάμψη, παλμό, φως, συναίσθημα και γιορτινά χρώματα, με φόντο το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας! Τα φώτα στον Πύργο θα λάμπουν στον Πειραϊκό ουρανό για ένα ολόκληρο μήνα, προσφέροντας σε δημότες και επισκέπτες ελπίδα και αισιοδοξία. Η εντυπωσιακή φωταγώγηση του Πύργου θα μεταδοθεί με live streaming.

Η πλατεία Αλεξάνδρας, μια από τις αγαπημένες πλατείες των Πειραιωτών μεταμορφώνεται για 1η φορά σε παραμυθένιο «Χωριό των Ξωτικών»! Ένα υπέρλαμπρο Χριστουγεννιάτικο δένδρο, το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της χώρας, εντυπωσιακό Carousel, χριστουγεννιάτικο τρενάκι, πολλά παιχνίδια, ξωτικά και νεράιδες σε κάθε γωνιά, καθώς και ποικίλες παράλληλες εορταστικές δράσεις συνθέτουν μια μαγευτική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στο πνεύμα των εορτών!

Τα Σαββατοκύριακα ο Άγιος Βασίλης θα περιμένει τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα παιδιά, για να διηγηθεί ιστορίες για τα ταξίδια του και να μοιράσει απλόχερα ευχές, αγάπη, δώρα και Χριστουγεννιάτικη μαγεία!

Στον ίδιο χώρο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού, το KIDS CHRISTMAS FEST ένα εορταστικό διήμερο φεστιβάλ, γεμάτο χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις και πολλές ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και αθλητικές δράσεις περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Οι γειτονιές της πόλης μας, στις πλατείες Πηγάδας, Θεμιστοκλή, Ευαγγελισμού και Γεννηματά, υποδέχονται τα παιδιά στα γιορτινά ξύλινα σπιτάκια με ποικίλες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου θα «πλημμυρίσει» τον Πειραιά με γιορτινές νότες και μελωδίες, με τους καθιερωμένους Χριστουγεννιάτικους περιπάτους και με μια μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, σε σύμπραξη με το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά!

Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου έρχεται η «Κόκκινη Νύχτα», μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολλές εκπλήξεις, ελκυστικές προσφορές και ειδικές εκπτώσεις! Στην «Κόκκινη Νύχτα», τα καταστήματα του Πειραιά θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 11 το βράδυ ενώ από νωρίς το απόγευμα τους δρόμους του εμπορικού κέντρου θα κατακλείσουν ξυλοπόδαροι, μασκότ, μάγοι, ξωτικά και Αϊ Βασίληδες, βάζοντας στο πνεύμα των Χριστουγέννων μικρούς και μεγάλους. Μουσικά και χορευτικά δρώμενα θα εξελίσσονται ταυτόχρονα σε δεκάδες σημεία του Πειραιά, ενώ λίγο μετά τις 19:30 το βράδυ, μια χριστουγεννιάτικη έκπληξη μάς περιμένει στο Πασαλιμάνι!

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενώ για ακόμα μια χρονιά η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, με μια σειρά εορταστικών δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Santa Run Piraeus και μάς προσκαλεί να ντυθούμε Αγιοβασίληδες, να ζήσουμε στιγμές χαράς και διασκέδασης και να τρέξουμε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης!

Την Πρωτοχρονιά του 2022, ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου, ο Δήμος Πειραιά υποδέχεται το νέο έτος κaι το πρώτο πλοίο που θα καταπλεύσει στο μεγάλο λιμάνι με ένα συγχρονισμένο show φωτισμών, εντυπωσιακών εναέριων πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών με χρώμα, ρυθμό και ένταση από τον Πύργο του Πειραιά που θα φωτίσει τον Πειραϊκό ουρανό. Ένα μοναδικό υπερθέαμα ορατό και από τις 5 Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, το οποίο θα μεταδοθεί με live streaming.

O Δήμος Πειραιά ευχαριστεί τους Οργανισμούς, τους φορείς, τα κοινωφελή ιδρύματα και τις επιχειρήσεις για τη συμβολή και την υποστήριξή τους σ΄ αυτήν την μεγάλη προσπάθεια, να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων και να προσφέρουμε στιγμές χαράς στους δημότες μας.

Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις και τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς στην ιστοσελίδα christmasinpiraeus.gr.

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Για ακόμα μια χρονιά ο Πειραιάς θα λάμψει καθόλη τη διάρκεια των εορτών, στέλνοντας μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας. Παρά το δύσκολο περιβάλλον στο οποίο κληθήκαμε να διοργανώσουμε και το φετινό μας Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα λόγω της πανδημίας, σχεδιάσαμε ακόμα πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια, οι οποίες φυσικά θα πραγματοποιηθούν με τα μέτρα που ορίζει η πολιτεία. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα και εορταστικές εικόνες σε κάθε γειτονιά της πόλης μας και να προσφέρουμε στιγμές χαράς στον κόσμο και κυρίως στα παιδιά, τα οποία είναι οι πρωταγωνιστές των εορτών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, αλλά κυρίως τους δύο Αντιδημάρχους, Ανδριάνα Ζαρακέλη και Λεωνίδα Μανωλάκο διότι «σήκωσαν» το βάρος του στολισμού του Πειραιά, ο οποίος πιστεύουμε ότι θα ικανοποιήσει τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας, καθώς και τους Προέδρους των Οργανισμών ΔΗ.ΡΑ.Π. Αλέξανδρο Τζεφεράκο, Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκη και ΚΟΔΕΠ Γιάννη Βοϊδονικόλα για τη συμβολή τους στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας. Οι ημέρες αυτές είναι μια ευκαιρία για όλους μας να περάσουμε όμορφες στιγμές με τις οικογένειές μας. Περιμένουμε λοιπόν όλους, να γιορτάσουμε μαζί στον Πειραιά. Εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές, με υγεία και αισιοδοξία για το νέο έτος».

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της επεσήμανε:

«Και αυτή τη χρονιά σχεδιάσαμε τα «Χριστούγεννα στον Πειραιά» το εορταστικό πρόγραμμα των φωταγωγήσεων, των δράσεων και των φωτεινών και ψηφιακών θεαμάτων, με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια όλων μας. Στόχος μας – ίσως φέτος περισσότερο από ποτέ – να δημιουργήσουμε μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα και με τη λάμψη και τη μαγεία των Χριστουγέννων να μεταφέρουμε το πνεύμα των εορτών σε κάθε γωνιά της πόλης μας, σκορπίζοντας ελπίδα και αισιοδοξία. Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και αισιοδοξία, με την ελπίδα και την ευχή, η πανδημία να αποτελεί σύντομα μια μακρινή ανάμνηση».

Ο Αντιδήμαρχος Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού κ. Λεωνίδας Μανωλάκος, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο φετινός στολισμός κάθε γειτονιάς της πόλης μας έχει ως στόχο να μεταδώσουμε χαρά και αισιοδοξία στους δημότες μας, σε μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας. Όλη η πόλη φορά τα γιορτινά της, δημιουργώντας όμορφες γιορτινές εικόνες, βάζοντάς μας στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τη στήριξή του και την Αντιδήμαρχο Ανδριάνα Ζαρακέλη για την άψογη συνεργασία μας. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και ευτυχία».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Ο.Π.Α.Ν. και φέτος θα συμμετάσχει ενεργά στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλης μας, οι οποίες θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια και φυσική παρουσία των δημοτών μας.

Η χρονιά που διανύσαμε, ήταν ιδιαίτερη για όλους και γι΄ αυτόν τον λόγο οι συνεργάτες μου κι εγώ αποφασίσαμε για τα φετινά Χριστούγεννα, να βάλουμε ως επίκεντρό τους τα παιδιά και την οικογένεια, σχεδιάζοντας τις ανάλογες δράσεις. Άλλωστε, είναι η γιορτή που έχει ταυτιστεί με την μαγεία και τα παιδιά και σε αυτό πιστεύουμε και εμείς. Δίνουμε έμφαση στα μέτρα προστασίας, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε το αποτέλεσμα όλων μας των δράσεων να είναι μόνο η χαρά και το χαμόγελο».

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4» κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ανέφερε σε δήλωσή του:

«Εκ μέρους των εργαζομένων και του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗΡΑΠ) ευχόμαστε σε όλους «Καλές Γιορτές και Χρόνια Πολλά» γεμάτα υγεία και χαρούμενες στιγμές. Η ΔΗ.ΡΑ.Π. είναι ένας Οργανισμός, ο οποίος υποστηρίζει όλες τις δράσεις του Δήμου που δημιουργούν όφελος για τους Πειραιώτες. Σε συνθήκες πανδημίας κορωνοϊού όπως και σε ιδιαίτερα κρίσιμες καταστάσεις, είναι αναγκαίο να συμβάλουμε όλοι για να προσφέρουμε στιγμές αισιοδοξίας και ελπίδας. Η ΔΗ.ΡΑ.Π. είναι στο Κανάλι Ένα στους 90,4 στα fm αλλά και δίπλα στους δημότες του Πειραιά. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

«Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και ο Πειραιάς μας φοράει τα γιορτινά του και πάλι, προετοιμάζοντας ο Δήμος μας εκδηλώσεις και γιορτές που θα φέρουν χαρά, αισιοδοξία, πολλά χαμόγελα και ελπίδα για μια νέα λιγότερο δύσκολη χρονιά. Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. συμμετέχει και στηρίζει όλες τις εκδηλώσεις, αλλά διοργανώνει και τις δικές της. Γεύματα αγάπης, όπως κάθε χρόνο, στους περιπλανώμενους συμπολίτες μας που θα βρεθούν μακριά από την οικογενειακή θαλπωρή. Αλλά και συλλογή, με την πολύτιμη βοήθεια της Jeanne D’Arc και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», χριστουγεννιάτικων δώρων για τα παιδιά των πιο ευάλωτων οικογενειών που στηρίζει η ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιατί και στις γιορτές, στον Πειραιά μας κανένας δεν θα μείνει μόνος του».