Ο αδελφός του άνδρα από την Κρήτη που διαγνώστηκε θετικός στην παραλλαγή Όμικρον μίλησε στον ΑΝΤ1 λέγοντας πως ο αδελφός του «είναι μια χαρά, δεν ανησυχεί, κάνει υπομονή για να περάσουν οι μέρες όπως και εμείς».

Διαβάστε ακόμη: Οι διαφορές στα συμπτώματα των παραλλαγών Δέλτα και Ομικρον

Όπως είπε ο άνδρας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο αδελφός του, που έφτασε στην Κρήτη από το Γιοχάνεσμπουργκ, όπου ζει μόνιμα, είχε κάνει προληπτικά τεστ προτού ταξιδέψει, αλλά και αφού ήρθε στην Ελλάδα και όλα έβγαιναν αρνητικά.

Ο ασθενής μηδέν της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα όμως, σύμφωνα με τον αδελφό του, δεν έχει καμία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ ως προς το τι να κάνει, παρά μόνο μία επικοινωνία χθες το απόγευμα.

«Ο αδελφός μου έμαθε ότι είναι το κρούσμα από τα σάιτ, παίρναμε τηλέφωνα και κάπου στις 11- 12 μιλήσαμε με τον Ντουκάκη, στα Χανιά που μας είπε ότι είναι ο ασθενής με τη μετάλλαξη Όμικρον», σημείωσε λέγοντας πως, ο ΕΟΔΥ τελικά επικοινώνησε με τον αδελφό του το απόγευμα «και του ζήτησαν συγγνώμη», χωρίς να του δώσουν οδηγίες, πέραν της καραντίνας.

Τέλος, εξήγησε πως από σήμερα θα έρχονται κάθε τρεις μέρες σε εμάς και τους γονείς μας να μας κάνουν και PCR και rapid test.