Σοκαριστική είναι η ακτινογραφία πνεύμονα της 41 ετών εγκύου που δημοσιοποίησε στο Facebook ο Καθηγητης Παιδιατρικής του ΑΠΘ, Κοσμάς Σαραφίδης.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη – Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 41χρονη που γέννησε πρόωρα και μετά διασωληνώθηκε

Η γυναίκα είναι ανεμβολίαστη και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες η 41χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με προβλήματα στο αναπνευστικό, όντας έγκυος 5,5 μηνών. Στη συνέχεια γέννησε πρόωρα με καισαρική και διασωληνώθηκε.

«Ακτινογραφία θώρακα ανεμβολίαστης εγκύου που διασωληνώθηκε χτες και γέννησε πολύ πρόωρα λόγω της βαρύτητας της κατάστασης της. Μόνο ο μισός από τον κάθε πνεύμονα της λειτουργεί», έγραψε αρχικά στην ανάρτηση του και συνέχισε: «Άγνωστη η πρόγνωση της μητέρας. Και ένα νεογνό που θα μπορούσε να γεννηθεί στην ώρα του, τελειόμηνο, και να αποφύγει όλους τους κινδύνους της προωρότητας. Αυτό που γράφεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ότι δηλαδή το μωρό σώθηκε, είναι τελείως ανακριβές. Μήνες εντατικής νοσηλείας για να επιβιώσει και μόνο! Και με νευροεξέλιξη απρόβλεπτη σε μεγάλο βαθμό! ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ!Τα σχόλια είναι περιττά!».