Την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του 25χρονου στο παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη, ζητά με μηνυτήρια αναφορά που  σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Με την αναφορά της που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου η υφυπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι ενημερώθηκε για θάνατο του 25χρονου από τη πρόεδρο της συγκεκριμένης δομής ότι «έχει ήδη κατατεθεί εκ μέρους της σχετική μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση των αιτιών του και την τυχόν απόδοση ποινικών ευθυνών».

Από την αναφορά αυτή της προέδρου της δομής προκύπτει – όπως αναφέρει η κυρία Μιχαηλίδου – «ότι έλαβε χώρα, την 28η.11.2021, περιστατικό βίας σε βάρος του εκλιπόντος φιλοξενουμένου από άλλον φιλοξενούμενο και αμελής συμπεριφορά εργαζομένου σε σχέση με το περιστατικό αυτό».

Η κυρία Μιχαηλίδου αφού αναφέρει ότι η όλη υπόθεση τελεί «εν αναμονή του πορίσματος του επιληφθέντος ιατροδικαστή, από το οποίο θα προκύψουν τα αίτια του θανάτου του εκλιπόντος» επισημαίνει στην αναφορά της πως επικοινώνησε με τον πατέρα του 25χρονου, ο οποίος και την ενημέρωσε «ότι διαπίστωσε ιδίοις όμμασι, όταν κλήθηκε, κατά τη σχετική τυπική διαδικασία, να προβεί στην αναγνώριση της ταυτότητας του θανόντος, ότι στα χέρια του τελευταίου υπήρχαν ίχνη τραυματισμού που καταμαρτυρούσαν την επίδεσή του, καθώς και τραύματα, η εικόνα των οποίων παρέπεμπε σε υπό επούλωση πρόσφατα εγκαύματα, προερχόμενα από αναμμένο τσιγάρο».

Εξερχόμενη από τον Άρειο Πάγο η κυρία Μιχαηλίδου σε δήλωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Κατέθεσα σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Καμία ανοχή από την Πολιτεία, βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Ζητάμε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με τον 25χρονο καθώς και για τυχόν περιστατικά και με άλλα παιδιά. Η πολιτεία είναι εδώ. Ψηφίσαμε νομοσχέδιο για πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοποίησης. Κανείς πλέον δεν μπορεί να εργάζεται σε τέτοιες δομές χωρίς λευκό ποινικό μητρώο».