Τα κολπάκια του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ότι αφορά στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης σχετικά με την οικονομία της χώρας, συνεχίζονται.

Οι Τούρκοι δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν ούτε κουλούρι και εκείνος, αυτοδιαφημίζεται με ένα σποτάκι για τα έργα της κυβέρνησής του.

Φυσικά στα πρώτα «κατορθώματά» του παρουσιάζει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Και φυσικά συνεχίζει και τις προκλήσεις

Ο Ερντογάν στο ίδιο σποτ,  προαναγγέλει έρευνες με γεωτρύπανα στην Μαύρη θάλασσα και την Μεσόγειο, την οποία δήλωσε μάλιστα να «την αποκαλούμε γαλάζια θάλασσα».

«Με την απόκτηση και του νέου πλωτού γεωτρύπανου, συνολικά θα διαθέτουμε 4 γεωτρύπανα και 2 σκάφη σεισμογραφικών ερευνών. Με αυτά θα κάνουμε πιο πυκνές εργασίες και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη Μαύρη Θάλασσα αλλά κυρίως στη Μεσόγειο, την οποία ας την αποκαλέσουμε «Γαλάζια Θάλασσα». Βέβαια αυτό ενοχλεί κάποιους σε σοβαρό βαθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος

40% αύξηση στο κουλούρι

Συγκεκριμένα η τιμή στο κουλούρι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, αυξήθηκε κατά 40%, έφτασε δηλαδή τις  3,5 λίρες από τις 2,5 ενώ υπάρχουν αναφορές από κουλουράδες ότι πήγαιναν πελάτες και τους ζήταγαν μισό κουλούρι 46% αύξηση τιμής σημειώθηκε και για το γάλα και το κόστος του αβγού από τη μία λίρα πήγε στις δύο.

Η αύξηση είναι τεράστια, με τον πληθωρισμό να αναμένεται να φτάσει μέχρι και στο 60% από τις ανατιμήσεις