Ματσάρα, με πέντε γκολ και πολλές ευκαιρίες έγινε στην Βοιωτία, με τον Λεβαδειακό να επικρατεί του Ολυμπιακού με 3-2, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τους «16» του Κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τους Ερυθρόλευκους, που παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές και προηγήθηκαν με 2-0, με τους Πειραιώτες να μειώνουν με τον Σεμέδο στο 26’. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βοιωτοί κόντρα στη ροή του αγώνα έκαναν το 3-1 με τον Δούμτσιο (61’), με τον Ρόνι Λόπες δύο λεπτά αργότερα να διαμορφώνει το τελικό 3-2.

Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε τις αλλαγές, τα κενά διαστήματα και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Ερυθρόλευκοι, λόγω του ροτέισον που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς, με τους Βοιωτούς να κάνουν την έκπληξη και τον Ολυμπιακό να πρέπει πλέον να γυρίσει τούμπα την κατάσταση στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη, εάν θέλει να πάρει την πρόκριση στους «8».

Ο επαναληπτικός θα πραγματοποιηθεί στο Φάληρο 22 ή 23 Δεκέμβρη, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει την ολική ανατροπή και τον Λεβαδειακό ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα τον φέρει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες πλέον αφήνουν πίσω τους το παιχνίδι στη Λειβαδιά και επικεντρώνονται στο ματς που ακολουθεί με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (4/12) για την 12η αγωνιστική της Superleague.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Με πολλές αλλαγές παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο τεχνικό να ξεκινάει τους Πειραιώτες με τον Κρίστινσον μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Μάρκοβιτς, Σεμέδο και Αποστολόπουλο στην τετράδα της άμυνας. Οι Κούντε και Σουρλής ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Ονιεκούρου και Βρουσάι στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τους Μπα και Τικίνιο στην επίθεση. Από την άλλη, ο Ταουσιάνης ξεκίνησε τον Λεβαδειακό με την εξής 11άδα: Σαμάσα, Βλάχος, Νίκας, Τσάπρας, Νίλι, Μεχία, Λιάγκας, Παναγιώτου, Βρακάς, Λινάρδος, Πολέτο.

Αιφνιδίασε ο Λεβαδειακός

Οι Βοιωτοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό, με τον Λούκας Πολέτο να ανοίγει το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Βραζιλιάνος μέσος απέφυγε τον Κούντε, βρέθηκε απέναντι από τον Κρίστινσον και με πλασέ έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Πολέτο έστρωσε στον Νίκα, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Ο Παναγιώτου το εκτέλεσε, η μπάλα πήρε περίεργη πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κρίστινσον για το 2-0.

Αντέδρασε ο Ολυμπιακός, 2-1 με Σεμέδο

Μετά τα δύο γκολ του Λεβαδειακού, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και άρχισε να πιέζει την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 16’ ο Πιερ Κούντε εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σαμάσα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Βρουσάι απέφυγε τον αντίπαλό του, σούταρε, αλλά ο Παναγιώτου τον πρόλαβε, έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Κούντε το εκτέλεσε, ο Τικίνιο «τρύπωσε» μέσα στην μικρή περιοχή, βρήκε την μπάλα με το πόδι, αλλά αιφνιδιάστηκε και την έστειλε άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 26’ μείωσαν σε 2-1 με τον Σεμέδο, με τον Πορτογάλο αμυντικό να επιστρέφει στη δράση μετά από 3.5 μήνες και να σκοράρει στην επανεμφάνισή του με τους Πειραιώτες. Ο Βρουσάι εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι πρωταθλητές από δεξιά, ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαμάσα, μειώνοντας σε 2-1.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά, μετά από τη σέντρα που έκανε ο Ανδρούτσος από δεξιά, αλλά ο Βραζιλιάνος στράικερ δεν βρήκε στόχο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο Λεβαδειακός απείλησε τρεις φορές με τον Νίλι. Στο 38’, στο 41’ και στο 43’. Στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Ισπανού έφυγε άουτ, στη δεύτερη η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κρίστινσον, ενώ στην τρίτη ο Ισλανδός μπλόκαρε. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 2-1.

Αλλαγές από τον Μαρτίνς, πίεση από τους Πειραιώτες

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές, με τον Πορτογάλο να βάζει στο ματς τους Κίτσο, Μπουχαλάκη και Ρόνι Λοπες στις θέσεις των Αποστολόπουλου, Κούντε και Αλγκασίμ Μπα. Από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 49’ ο Ρόνι Λόπες βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Τικίνιο έκανε το γυριστό μέσα στην περιοχή των Βοιωτών, αλλά δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει τον Σαμάσα.

Δύο γκολ σε δύο λεπτά

Στο 52’ ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Γιάννης Ταουσιάνης, απάντησε στις αλλαγές του Μαρτίνς, με τους Δούμτσιο και Χάμοντ στις θέσεις των Λινάρδου και Βλάχου. Οι δύο αλλαγές των Βοιωτών μάλιστα συνεργάστηκαν στο 61’ και οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-1.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μουτίνιο σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε στο πλάι, ο Χάμοντ πρόλαβε, σέντραρε από αριστερά και ο Δούμτσιος νίκησε τον Κρίστινσον.

Η απάντηση του Ολυμπιακού, ωστόσο, ήταν άμεση, με τους Ερυθρόλευκους στο 63’ να μειώνουν σε 3-2 με τον Ρόνι Λόπες. Ο Ονιεκούρου έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον Ρόνι Λόπες και αυτός με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Ευκαιρίες με Ονιεκούρου και Μαρίνο

Στο 82’ ο Μαρτίνς έκανε μια ακόμα αλλαγή, με τον Μαρίνο στη θέση του Βρουσάι. Στο 85’ και στο 86’ οι Πειραιώτες απείλησαν δύο φορές, με τους Ονιεκούρου και Μαρίνο.

Στην πρώτη περίπτωση η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το σουτ που έκανε με το αριστερό ο νεαρός εξτρέμ έφυγε άουτ.

Στο 88’ ο Μαρίνος απείλησε ξανά, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Ανδρούτσος σέντραρε από δεξιά, ο Τικίνιο πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον νεαρό άσο στο δεύτερο δοκάρι, αυτός προσπάθησε να σκοράρει με το κεφάλι, αλλά την έστειλε άουτ.

Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμα ευκαιρίες. Με τον Ονιεκούρου στο 90+1’ και στο 90+3’ με τον Τικίνιο. Ο Νιγηριανός βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Βραζιλιάνου δύο λεπτά αργότερα.

Ετσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Λεβαδειακό νικητή με 3-2 και τον Ολυμπιακό να καλείται πλέον να αντιστρέψει τα δεδομένα στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη.

Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαμάσσα, Βλάχος, Νίκας (73′ Τζημόπουλος), Τσάπρας, Νίλι, Μεχία, Λιάγκας, Παναγιώτου, Βρακάς (59′ Μουτίνιο), Λινάρδος (52′ Δούμτσιος), Πολέττο (73′ Αλμπάνης).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Σεμέδο, Ονιεκούρου, Κούντε (46′ Μπουχαλάκης), Αλγκασίμ Μπα (46′ Λόπες), Ανδρούτσος, Βρουσάι (82′ Μαρίνος), Μάρκοβιτς, Τικίνιο, Αποστολόπουλος (46′ Κίτσος), Σουρλής.