Τραγωδία σημειώθηκε, τις πρωινές ώρες της Τρίτης, σε αυτοκινητόδρομο της Βουλγαρίας όπου 46 τουρίστες  έχασαν τη ζωή τους, όταν λεωφορείο με πινακίδες κυκλοφορίας της Βόρειας Μακεδονίας πήρε φωτιά.

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν τουλάχιστον 12 παιδιά, μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι περισσότεροι από τους 52 επιβάτες στο λεωφορείο ήταν πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Νεκρός είναι και ο οδηγός του λεωφορείου.

Επτά εγκαυματίες που «μπόρεσαν να σωθούν» από το δυστύχημα, βγαίνοντας από το φλεγόμενο λεωφορείο, διακομίστηκαν εσπευσμένα και έχουν εισαχθεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας, δήλωσε ο Νικολάι Νικόλοφ, στέλεχος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BTV.

Ο ίδιος έκανε λόγο για 46 νεκρούς στο δυστύχημα.

Πώς συνέβη

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών της Βουλγαρίας, πιθανές αιτίες του δυστυχήματος είναι:

α) ενδεχόμενο σφάλμα του οδηγού

β) τεχνική δυσλειτουργία στο λεωφορείο

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος μαζί με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι η αιτία του δυστυχήματος θα ξεκαθαρίσει κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Φρικτή εικόνα

«Η εικόνα είναι φρικτή, δεν την αντέχω. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ταυτότητα των θυμάτων» είπε ο ίδιος.

Σημείωσε, δε, πως εκτός από το λεωφορείο που πήρε φωτιά, στο σημείο υπήρχαν ακόμη τρία οχήματα που τυλίχτηκαν στις φλόγες. Το λεωφορείο κινούνταν τελευταίο στη σειρά.

Τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στον αυτοκινητόδρομο καταστράφηκαν και είναι πολύ πιθανό η φωτιά να προκλήθηκε μετά από πρόσκρουση του λεωφορείου πάνω σε αυτά.

Πώς σώθηκαν οι επτά

Παράλληλα, αξιωματούχος του νοσοκομείου της Σόφιας δήλωσε ότι τα επτά άτομα που λαμβάνουν θεραπεία για εγκαύματα, γλίτωσαν από το φλεγόμενο λεωφορείο πηδώντας από τα παράθυρα.

Όλοι τους βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.