Για διαστρέβλωση των λεγομένων του κάνει λόγο σε διευκρινιστική του δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ο οποίος νωρίτερα στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για την Θράκη αναφέρθηκε στο ζήτημα των μουφτήδων υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα που υπάρχει επίσημη θρησκεία.

Παραφωνία θρησκευτικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος

«Ενόψει εκτεταμένων διαστρεβλώσεων ενός τμήματος της ομιλίας μου σήμερα στη Βουλή, διευκρινίζω ότι συνέκρινα καθ’ υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας – Τουρκίας με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της Σαρία στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος» αναφέρει στη νεότερη διευκρινιστική του δήλωση ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και προσθέτει:

«Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού πολιτείας και εκκλησίας».

Αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχεται από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης επιχειρώντας να θίξει το ζήτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη είπε ότι «γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το κοράνι. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη οι οποίοι χαρακτήρισαν απαράδεκτη την στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος έσπευσε να διορθώσει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει».