Τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, αναφορικά με τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς, σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη, «την ίδια στιγμή που αγωνιζόμαστε να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν για να προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο και τους εαυτούς τους, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ξεπέρασε σε επιχειρήματα ακόμη και τους αρνητές της πανδημίας».

«Κατά τον κ. Σκέρτσο», επισημαίνεται από το ΚΙΝΑΛ, «οι αστυνομικοί που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και ελέγχουν την εφαρμογή των μέτρων, δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό γιατί δεν υπάρχει μελέτη που να το αποδεικνύει».

«Και ο κ. Μητσοτάκης σιωπηλός, απλά καμαρώνει τον Υπουργό του», προσθέτει τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σοβαρευτείτε κύριοι της κυβέρνησης».

Το Κίνημα Αλλαγής καταλήγει στην ανακοίνωσή του, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έχει «μηδενίσει την απόσταση ανάμεσα στο γραφικό, το γελοίο και το επικίνδυνο για τη χώρα και τους πολίτες».

Απάντηση Σκέρτσου μετά τις αντιδράσεις

Ο υπουργός Επικρατείας, πάντως, ανασκεύασε τις αρχικές του δηλώσεις, μιλώντας την Παρασκευή στο MEGA.

Όπως υποστήριξε, «ο πιεστικός τηλεοπτικός χρόνος πολλές φορές οδηγεί σε βιαστικές διατυπώσεις, που αδικούν το σκεπτικό πίσω από μια τοποθέτηση. Προφανώς οι αστυνομικοί νοσούν και μεταδίδουν όταν δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας, όσο και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας. Σίγουρα όμως δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού, που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Κανένα δεδομένο από τις καθημερινές ιχνηλατήσεις, που πραγματοποιούν με επιστημονική μεθοδολογία επί 20 μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες, δεν οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο Άκης Σκέρτσος στη δήλωσή του.