Στην 11η στροφή της EuroLeague, στην ουσία συμπληρώνοντας το 1/3 της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός υποδέχεται μία από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι «χτισμένη» για να πρωταγωνιστήσει. Και να στοχεύσει έως και το φάιναλ φορ.

Τούτο δείχνει άλλωστε η έως εδώ πορεία της. Με επτά νίκες και τρεις ήττες φιγουράρει στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και φαντάζει ικανή να απειλήσει σε οποιαδήποτε έδρα. Ακόμα και στο «απόρθητο» έως σήμερα Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Μοιάζει για τον Ολυμπιακό σαν ένας πρώτος… τελικός μέσα στη σεζόν του το συγκεκριμένο παιχνίδι. Σαν ένα παιχνίδι που αποτελεί το πρώτο «μαξιλαράκι» της χρονιάς. Ή θα αποδειχτεί μαλακό και θα φέρει ημέρες ηρεμίας στο λιμάνι ή θα του βάλει πίεση ενόψει της συνέχειας. Πίεση που έμοιαζε να μην υπάρχει μέχρι σήμερα.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο σερί ήττες στην Ευρωλίγκα. Στην Αγία Πετρούπολη από τη Ζενίτ. Και στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές. Πρώτη φορά από το ξεκίνημα η ομάδα του Μπαρτζώκα έρχεται από δύο αποτυχημένα αποτελέσματα και οφείλει να βγάλει αντίδραση.

Επιπλέον, όλοι μιλούν για μια ομάδα που λειτουργεί καλά μονάχα στην έδρα της. Έξι στα έξι στο ΣΕΦ. Μηδέν στα τέσσερα μακριά απ’ αυτό. Η διασφάλιση των εντός έδρας επιτυχιών είναι ένας οδηγός για να πετύχει ο Ολυμπιακός το στόχο της οκτάδας. Δεν αρκεί. Αλλά αν η έδρα του παραμείνει η δύναμή του, θα βρει τα σπουδαία διπλά που θα τον φέρουν πιο κοντά στο στόχο.

Το αποψινό παιχνίδι έρχεται και λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την Basket League, απόγευμα Δευτέρας στο Φάληρο. Με έναν Παναθηναϊκό που έδειξε χθες στο Μόναχο ότι αρχίζει να βγάζει κι εκείνος αντίδραση. Ότι δε θα πετάξει λευκή πετσέτα σε ένα σπουδαίο «αιώνιο» ντέρμπι. Και ο Ολυμπιακός καλείται να κρατήσει ζεστό τον κόσμο του ενόψει και αυτού του ντέρμπι που ακολουθεί.

Και από βαθμολογικής πλευράς αν το δει κανείς, ο Ολυμπιακός αν δεν κερδίσει το αποψινό παιχνίδι είναι πιθανό πρώτη φορά μέσα στη σεζόν να βρεθεί εκτός οκτάδας. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας. Αν τα καταφέρει; Θα διατηρήσει την επαφή του με την πρώτη τετράδα ή θα βρεθεί εκ νέου σε αυτήν.