Υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας Ελλάδας και Κύπρου τάχθηκε ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) της Ισπανίας, Πάμπλο Κασάδο, με αφορμή την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, στην Τουρκία και στον απόηχο των αναφορών Ερντογάν περί συμφωνίας για κατασκευή αεροπλανοφόρου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κασάδο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά το ταξίδι του Σάντσεθ στην Τουρκία, από το PP επαναλαμβάνουμε την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και της Κύπρου ως μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινοτικής πολιτικής ασφάλειας και μετανάστευσης για τις εξωτερικές μας σχέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα για εξηγήσεις ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, μετά τη συμφωνία Σάντσεθ-Ερντογάν και τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, «σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του J.M.Albares».

«Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρότασή του έγινε δεκτή», επεσήμανε το υπουργείο Εξωτερικών.