«Μπλεγμένος» με την ΕΠΟ που τον φέρνει σε διαδικασία είτε να πληρώσει περισσότερα χρήματα, είτε να δει την υπόθεση Λάσκοφ να εκδικάζεται στο CAS, άρα να μην παίρνει και τους έξι βαθμούς πίσω, βρίσκεται ο Άρης.

Σε μια ιστορία με… οσμή σκανδάλου. Που εγείρει ερωτηματικά για τη στάση της Ομοσπονδίας και σίγουρα ένα απ’ αυτά έχει να κάνει με το πώς έπραξε σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως στην πρόσφατη του ΠΑΟΚ που είχε πάει στο CAS για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας.

Βάσει αυτής της ιστορίας ο Άρης κινδυνεύει να χάσει οριστικά τους βαθμούς χωρίς καν να τους διεκδικήσει στο CAS. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Αν και ο Άρης έχει προσφύγει εδώ και καιρό στο CAS για την υπόθεση Λάσκοφ και την αφαίρεση έξι βαθμών που του έχει επιβληθεί, καταβάλλοντας μάλιστα το παράβολο των 22.000 που απαιτείται, δεν έχει πράξει κάτι ανάλογο και η ΕΠΟ που βάσει των διαδικασιών που ακολουθούνται, ως διάδικος οφείλει να καταβάλει και η ίδια 22 χιλιάδες ευρώ ως παράβολο.

Μάλιστα, ο Θοδωρής Καρυπίδης είχε επικοινωνήσει ο ίδιος με τον κ. Δημητρίου, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, η οποία έχει προθεσμία να πληρώσεις έως τις 24 Νοεμβρίου. Αν δεν το κάνει, τότε θα υποχρεωθεί να το κάνει ο ίδιος ο Άρης προκειμένου να δει να εκδικάζεται η υπόθεσή του στο ελβετικό δικαστήριο. Κι αν κερδίσει την υπόθεση, θα πάρει πίσω τις 22.000 ευρώ.

Φυσικά το ζήτημα που προκύπτει είναι ηθικό. Στην ΕΠΟ επικαλούνται διάφορες προφάσεις περί νομικής υπηρεσίας κτλ, ωστόσο αν δούμε πως έχει πράξει σε ανάλογες περιπτώσεις που αφορούν πειθαρχικές αποφάσεις τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνουμε πως η Ομοσπονδία έδειξε καλύτερα αντανακλαστικά απ’ ότι στην περίπτωση του Άρη.

Γιατί δεν το κάνει άραγε και τώρα με την περίπτωση του Λάσκοφ; Και τι έκανε η ΕΠΟ στην προσφυγή του ΠΑΟΚ; Ερωτήματα που οι απαντήσεις τους είναι μεν οι… προφανείς, πλην όμως θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να τις ακούγαμε από τα επίσημα χείλη των ανθρώπων της Ομοσπονδίας.