Την αποκάλυψη ότι η Μονάδα Παιδιατρικών Λοιμώξεων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, είναι γεμάτη έκανε χθες ο καθηγητής Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, Διευθυντή Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Εμμανουήλ Ροηλίδης.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις επισημάνσεις των ειδικών ότι ο κοροναϊός, εντοπίζεται σε μεγάλο πλέον ποσοστό σε παιδιά και εφήβους.

Ειδικότερα, ο Εμμανουήλ Ροηλίδης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Real Fm 107,1, είπε ότι τα παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει να εμβολιαστούν, ενώ όπως προαναφέραμε αποκάλυψε  ότι είναι ήδη γεμάτη με περιστατικά Covid η Μονάδα Παιδιατρικών Λοιμώξεων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, η οποία όπως ανέφερε, διαθέτει 9 κλίνες.

Πρόκειται, όπως εξήγησε ο ίδιος, για κοινή μονάδα νοσηλείας στην οποία παρέχεται οξυγόνο.

Επίσης, χτες ήταν γεμάτα τα 4 κρεβάτια για παιδιά στο «Παπαγεωργίου» και οι δύο από τις τέσσερις κλίνες που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

«Φοβάμαι πως έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε»

Ο κ. Ροηλίδης μίλησε ακόμη για τις βλάβες που προκαλεί μακροπρόθεσμα στην υγεία και των παιδιών η νόσηση από τον κοροναϊό, κάνοντας, μεταξύ άλλων, αναφορά σε ψυχιατρικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Εχουμε ακόμη δρόμο…

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας και αποκωδικοποιώντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργεί η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ ο κ. Ροηλίδης τόνισε πως «είμαστε στο κόκκινο και σε ανοδική πορεία». Και πρόσθεσε: «Φοβάμαι πως έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε».

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Εμμανουήλ Ροηλίδης: