Το τελευταίο της χαρτί για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ θα παίξει απόψε στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Ισπανία η εθνική Ελλάδας.

Μπορεί να πρόκειται για τον προτελευταίο αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, ωστόσο η αποψινή αναμέτρηση θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο για την Εθνική μας.

Μπορεί οι πιθανότητες να μην είναι με το μέρος της Ελλάδας, ωστόσο, όσο τα μαθηματικά δε μας βγάζουν εκτός, μπορούμε να πιστεύουμε μέχρι το τέλος.

Η εθνική Ελλάδας καλείται να κάνει απόψε τη μεγάλη υπέρβαση και να νικήσει τους πανίσχυρους Ισπανούς, για να έχει ελπίδες για το Κατάρ.

Και με νίκη οι πιθανότητες αυξάνονται κατακόρυφα. Μπορεί τα σενάρια να μη μοιάζουν πολύ εύκολα, ωστόσο η Ελλάδα έχει ακόμα ελπίδες για την κατάκτηση της 2ης θέσης.

Σε περίπτωση νίκης κόντρα στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε η Ελλάδα θα πάει στο ματς με το Κόσοβο… φουλ για τη νίκη.

Διότι, εάν η Ισπανία δεν καταφέρει να κερδίσει τη Σουηδία στην τελευταία αγωνιστική και η Ελλάδα νικήσει το Κόσοβο (έχοντας κάνει το ίδιο και κόντρα στη Φούρια Ρόχα), τότε η «γαλανόλευκη» παίρνει το εισιτήριο για τα μπαράζ.

Εάν η Ισπανία ηττηθεί και από την ομάδα του Φαν Σιπ και από τη Σουηδία, τότε ενδέχεται να κάνει στην Εθνική μας ακόμα και η ισοπαλία στην τελευταία αγωνιστική, με την προϋπόθεση πως θα την ξεπεράσει στη διαφορά των τερμάτων, που είναι και το πρώτο κριτήριο στο σενάριο ισοβαθμίας.

Ωστόσο, υπάρχει και ακόμα ένα σενάριο, το οποίο αυτήν τη στιγμή μοιάζει σχεδόν απίθανο. Ποιο είναι; Να χάσει και τα δύο της παιχνίδια η Σουηδία, κόντρα σε Γεωργία και Ισπανία, και φυσικά να νικήσει και στα δύο της η Ελλάδα.

Εκεί η Ελλάδα θα πρέπει να «ποντάρει» και πάλι στη διαφορά των τερμάτων, κάτι το οποίο ωστόσο ενδέχεται να μην τη βοηθήσει, καθώς αυτήν τη στιγμή οι Σουηδοί βρίσκονται στο +9, ενώ η εθνική μας στο +1.