Η πρόταση του Νίκου Φίλη να λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και αν ενεργοποιείται ξανά όταν θα γίνεται η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού είχε αντιμετωπιστεί θετικά από την κυβέρνηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη να του απευθύνει πρόσκληση για… κοινή εκστρατεία.

Έτσι, το πρωί της Τετάρτης  εμφανίστηκαν και οι δυο στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, κάνοντας γνωστό αυτό το κοινό μέτωπο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, θέλησε να κάνει και λίγο… χιούμορ για να ξεκαθαρίσει πως καταλαβαίνει το φόβο που μπορεί να αισθάνεται κάποιος. «Κι εγώ όταν βλέπω κατσαρίδα, φωνάζω “Ισίδωρε”» είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε επίσης ότι στα Χανιά έδωσε αγώνα για να πείσει κάποιους και μετά την ευχαριστούσαν

Ακόμη και ένας άνθρωπος να πειστεί θα υπάρξει όφελος

Οι δυο βουλευτές τόνισαν πως ακόμη και έναν άνθρωπο αν πείσουν, με τις παρεμβάσεις και τις κοινές εμφανίσεις τους, θα υπάρχει όφελος, κάνοντας πολλές φορές εκκλήσεις – ακόμη και μέσω παραδειγμάτων που ανέφεραν από τον περίγυρο τους – να εμβολιαστούν πολίτες κάθε ηλικίας, εγκυμονούσες, ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα και διάφορες άλλες κατηγορίες, για τις οποίες οι επιστήμονες έχουν ανακοινώσει πως δεν υπάρχει το παραμικρό δεδομένο που θα δημιουργεί σκεπτικισμό αναφορικά με την εμβολιαστική θωράκιση τους έναντι του κοροναϊού.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Νίκος Φίλης άφησε κάποιες αιχμές για τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία, για το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών και των οικείων τους ή ορισμένων μελών της Επιτροπής των ειδικών.

«Ως πολίτες καλούμε τον κόσμο να εμβολιαστεί για να θωρακιστούμε ως κοινωνία και να μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ, το οποίο δοκιμάζεται» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως το ΕΣΥ γίνεται μόνο Covid και «έχω φίλους με καρκίνο που δεν μπορούν να χειρουργηθούν».

Πάντως, γενικότερα το μήνυμα που εστάλη ήταν μιας κοινής προσπάθειας.

Κι΄ άλλες κοινές παρεμβάσεις θέλει η Ντόρα

Μάλιστα, η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε ότι μια συνάδελφος της από τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δεν κατονόμασε, πρότεινε να υπάρξουν ομάδες με βουλευτές από όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα, που με κοινές παρεμβάσεις και εμφανίσεις τους, να στείλουν ομόθυμο μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών. Και η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Η πρώην υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο θέμα με την υγεία της και είπε ότι «όλα πάνε καλά» και ότι παραμένει «σταθερά αισιόδοξη» για την εξέλιξη της υγείας της.