Για το πώς μπήκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο γήπεδο και πως έφυγαν ορισμένοι από αυτούς το αφήνω κατά μέρος. Σημειώνω όμως ότι με τρεις αναγκαστικές αλλαγές πάνε περίπατο οι σχεδιασμοί του προπονητή και αναστατώνεται η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ιωνικό 1-0 και έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες. Ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν από οργανωμένο ποδόσφαιρο, από φάσεις δουλεμένες στις προπονήσεις, προϊόντα καθημερινής εξάσκησης και συστηματικών επαναλήψεων.

Ο Μαρτίνς ψάχνει να βρει τρόπους να ξεκλειδώσει τις αντίπαλες άμυνες βασισμένος σε κομπίνες και κινήσεις που τις διδάσκει στους παίκτες του. Το αυθόρμητο, το τυχαίο και το απροσδόκητο έχουν περιοριστεί στον φετινό Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνς δεν κάθεται περιμένοντας οι παίκτες του να βρουν τρόπο για να σκοράρουν και να νικήσουν.

Στη φάση που σκοράρει ο συνήθης ύποπτος Γιώργος Μασούρας έχουν αλλάξει οι παίκτες του είκοσι πάσες. Δεκαεννιά πάσες μέχρι στην εικοστή να βρεθεί μέσα στην περιοχή αμαρκάριστος ο Ροντρίγκες και να την κόψει στο πέναλτι. Αλλες τρεις φορές Μασούρας και Ροντρίγκες κάνουν διαγώνια κίνηση και την στιγμή που πατούν περιοχή τους έρχεται η μπάλα με σκαφτή πάσα πίσω από τους αιφνιδιασμένους κεντρικούς αμυντικούς.

Σημειώστε ότι αυτή η κίνηση είναι σήμα κατατεθέν του Μασούρα. Τώρα, εκτός από εκείνον την κάνει και ο Γκάρι Ροντρίγκες. Με αυτόν μπροστά του βελτιώνονται οι επιθετικές επιδόσεις του Κέβιν Λαλά και βελτιώνεται θεαματικά το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αν γίνονταν γκολ δυο φάσεις ακόμα θα γράφαμε για μεγάλη εμφάνιση του Ολυμπιακού. Τώρα μιλάμε για άνετη νίκη.

Τέτοια είναι γιατί ο Ιωνικός έκανε μόλις μια φάση για γκολ. Ο πρωταθλητής επιχειρεί να βάλει νέα στοιχεία στο παιχνίδι του και η συμμετοχή του επιθετικού από το Πράσινο Ακρωτήρι διευκολύνει αφάνταστα αυτή τη δουλειά διότι προσαρμόζεται εύκολα και έχει κατά νου να παίξει πρώτα για την ομάδα. Το ίδιο κάνει και ο Αγκιμπού Καμαρά μόνο που ορισμένες φορές εκβιάζει το γκολ παίρνοντας εξεζητημένες προσπάθειες.

Παρά το γλίσχρο 1-0 ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δημιούργησε φάσεις βασισμένος στη συστηματική δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Το θέμα είναι να ανεβάσει απόδοση και παραγωγικότητα η μεσαία γραμμή του. Τόσο που να μην χρειάζεται να βολοδέρνει εκτός περιοχής ο χαρισματικός σκόρερ Ελ Αραμπί.

Είναι… άδικο να τον βλέπει κανείς να ταλαιπωρείται μακριά από το πεδίο δράσης του προκειμένου να κάνει τις δουλειές άλλων και να μην κάνει τη δική του. Κατά τα λοιπά θυμίζω ότι οι ερυθρόλευκοι είναι πρώτοι στην βαθμολογία με τρεις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και τέσσερις από τον τρίτο. Για να μην ξεχνιόμαστε…