Ο Δήμος Νέας Ιωνίας πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε πως ξεκινούν τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας, εν μέσω μαθημάτων φυσικά με την όποια όχληση αυτά τα μεγάλης κλίμακας έργα δημιουργούν στους μαθητές.

Αν είναι δυνατόν, τέτοιο έργο να γίνεται τώρα και όχι τους καλοκαιρινούς μήνες. Ακόμη και αν η έγκριση για την χρηματοδότηση του έργου και την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοσίου ελήφθη τώρα, πως πραγματοποιούνται αυτές οι εργασίες την ώρα που τα παιδιά κάνουν μάθημα; Εκτός της ηχορύπανσης δεν τίθεται θέμα ασφάλειας των μαθητών; Μπορεί φυσικά να κάνουμε λάθος και οι εργασίες να γίνονται άλλες ώρες από αυτές που κάνουν μάθημα τα παιδιά αν αυτό είναι φυσικά δυνατόν.

Η ενεργειακή αναβάθμιση είναι μια καλή πρακτική και περιβαλλοντικά υπεύθυνη πράξη, όμως για όλα τα έργα υπάρχει η κατάλληλη χρονική στιγμή για να γίνουν.

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του μεγάλου έργου ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας, το οποίο περνά σε μια νέα ενεργειακή εποχή.

Ήδη οι εργασίες ξεκίνησαν για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σχολικών κτιρίων με την εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας και θερμομόνωση στέγης, την αντικατάσταση κουφωμάτων, την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συλλεκτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών προβλέπεται μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας κατά 600.000 kWh/yr και μείωση των εκπομπών CO2 κατά 165tn/yr».

Μετά πάντως από το περιστατικό με τους σοβάδες που έπεσαν σε άλλο σχολείο του Δήμου της Νέας Ιωνίας, μήπως πρέπει όλα τα σχολεία να ελέγχονται αρχικά για δομικά θέματα; Δεν είμαστε μηχανικοί αλλά εικάζουμε πως αυτό είναι το σωστό να γίνεται. Μπορεί στη περίπτωση του του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας να έχει αυτό γίνει.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από