Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν τόσο στην Basket League όσο και στην Euroleague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που δείχνει να έχει παρόν και μέλλον.

Ωστόσο, αν και έχει βάθος στο ρόστερ του και έναν αρκετά ποιοτικό ελληνικό κορμό, κοιτάζει στην αγορά με γνώμονα το μέλλον, και γι’ αυτόν το λόγο έχει ξεχωρίσει μια περίπτωση από την Basket League.

Ο λόγος για τον Όμηρο Νετζήπογλου, ο οποίος αγωνίζεται στον Άρη και πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις.

Οι Πειραιώτες θέλουν να στηρίζονται σε έλληνες παίκτες και ο 19χρονος γκαρντ αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους στην ηλικία του, γι’ αυτό και παρακολουθούν στενά την περίπτωσή του.

Ο Νετζήπογλου έχει ύψος 1.94 και αποτελεί ό,τι καλύτερο έχει ο Άρης την τελευταία τριετία, όντας ένας από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του και έχοντας ήδη αρκετά μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Το όνειρό του ήταν να φορέσει τη φανέλα της επαγγελματικής ομάδας του Άρη και το πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2017, όταν μεταγράφηκε στους Κίτρινους σε ηλικία 15 ετών.

Προερχόμενος από τον Όλυμπο Κορδελιού, με αντάλλαγμα μερικές μπάλες του μπάσκετ και την παράλληλη δέσμευση κάλυψης των μεταφορικών εξόδων, το ελάχιστο δηλαδή που θα έπρεπε να αναλάβει η ομάδα.

Από εκεί και πέρα, ήταν πάντα σχεδόν στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, ενώ πέρσι έκανε το ντεμπούτο του σε φιλανθρωπικό αγώνα στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Και τα πήγε και πολύ καλά, με τους ανθρώπους των Πειραιωτών να εντυπωσιάζονται από τις ικανότητές του.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Ολυμπιακός δε θα κινηθεί για την απόκτηση του 19χρονου παίκτη του Άρη, αφού δε θα βρει χρόνο συμμετοχής από τον Γιώργο Μπαρτζώκα λόγω των υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και γιατί οι Κίτρινοι «καίγονται» να τον κρατήσουν, προκειμένου να τους βοηθήσει να σώσουν τη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός δεδομένα ενδιαφέρεται για ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά και γι’ αυτόν το λόγο έχει ανοιχτά τα μάτια του τόσο στην Basket League όσο και στις μικρότερες κατηγορίες.

Είναι, όμως, ένα σενάριο που το κρατάμε, όπως κρατάμε και την επιθυμία της πειραϊκής ομάδας να εμπλουτίζει τον ελληνικό της κορμό.

Έχει άλλωστε βάλει στο στόχαστρο τον σούπερ ταλαντούχο Αλέξανδρο Σαμοντούροβ, ενώ έχει δανεικούς σε Λαύριο και Ιωνικό τους Νικολαΐδη και Κολοβέρο.

Ωστόσο, η όποια κίνηση θα γίνει το καλοκαίρι ή θα κλείσει από τώρα τον Νετζήπογλου για την επόμενη σεζόν.