Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους πολίτες που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού.

Με τα κρούσματα να έχουν σκαρφαλώσει στα ύψη, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο rapid test ή test PRC (από ένα που ίσχυε μέχρι σήμερα) την εβδομάδα, καλύπτοντας οι ίδιοι το κόστος.

Για να έχουν πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, χώρους διασκέδασης αλλά και ανοιχτούς χώρους εστίασης θα πρέπει κατά την είσοδό τους να επιδεικνύουν το αρνητικό test. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να εισέλθουν.

Εξαίρεση αποτελούν τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και οι χώροι άσκησης του θρησκευτικού δικαιώματος.

«Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εξήγησε σήμερα γιατί ελήφθη η απόφαση να μην απαιτείται test στις εκκλησίες και όπως είπε «δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία και η πίστη με κάποιον πολίτη που θέλει να πάει σε εμπορικό κατάστημα η σε κομμωτήριο».

«Οι παρεμβάσεις που ανακοινωθήκαν για τους ανεμβολίαστους είναι ανεφάρμοστες στην θρησκευτική λατρεία, όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί σεβόμαστε την αξία της θρησκείας», πρόσθεσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Επίσης, σημείωσε ότι δεν γίνεται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ένα ποσοστό 40% του πληθυσμού που δεν πιστεύει στην επιστήμη.

«Η κυβέρνηση έχει κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα συνεχίσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί» , κατέληξε ο υπουργός.

Τσουχτερά πρόστιμα

Τονίζεται ότι για τους παραβάτες τα πρόστιμα θα είναι «βαριά».

Οι ποινές διπλασιάζονται με πρόστιμο που θα ξεκινά από 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Επίσης πλήττεται η φήμη τους, αφού οι πελάτες θα ενημερώνονται για τα καταστήματα στα οποία έχουν εντοπιστεί παραβάσεις.