Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα διανομείς έξω από το δικαστικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη μετά τον θάνατο του 47χρονου ντελιβερά που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το Σάββατο 30/10. Οι διανομείς απευθύνουν έκκληση για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά για να εξασφαλίσουν όπως λένε το «μεροκάματο του τρόμου».

«Φεύγουμε από το σπίτι και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε» φωνάζουν οι διανομείς, ”τρέμουν τα χέρια μας στο τιμόνι», «φοβόμαστε καθημερινά ότι θα αφήσουμε ορφανά τα παιδιά μας», «είναι χειρότερα από εμπόλεμη ζώνη εκεί έξω», φωνάζουν μεταξύ άλλων αγανακτισμένοι οι συνάδελφοί του αδικοχαμένου διανομέα που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Για εργασιακό μεσαίωνα κάνουν λόγο οι συγκεντρωμένοι, αναφέροντας σειρά εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων και πλήρη αδιαφορία από την πολιτεία για την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων αναφέρει ότι στο σημείο που πραγματοποιήθηκε η θανατηφόρα παράσυρση του 47χρονου γίνονται κόντρες με αυτοκίνητα, ενώ έχει γίνει σχετική αναφορά στις Αστυνομικές Αρχές.

Τί ζήτησαν οι διανομείς από τη Wolt

Οι συγκεντρωμένοι διανομείς απηύθυναν αίτημα στην Wolt να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του 47χρονου ως ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους και ευχήθηκαν συλλυπητήρια στην οικογένεια, ενώ στις 11 μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων θα συγκεντρωθούν -για τον ίδιο λόγο- μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από όπου θα ξεκινήσει στη συνέχεια μηχανοκίνητη πορεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος διανομέας έχασε τη ζωή του, όταν παρασύρθηκε από το όχημα που οδηγούσε ο 21χρονος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες με μεγάλη ταχύτητα, ενώ εξετάζεται κατά πόσο διέθετε ο νεαρός οδηγός δίπλωμα κυκλοφορίας.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακάβρια λίστα θανάτων εργαζομένων διανομέων.