Επί ένα τέταρτο το μαχητικό αεροσκάφος ΖΕΥΣ «έσκισε» τον ουρανό στο πλαίσιο δοκιμαστικής πτήσης ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Πραγματοποιώντας τολμηρούς και υψηλής ακρίβειας ελιγμούς  στον ηλιόλουστο ουρανό της Θεσσαλονίκης το μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς», «έκοψε την ανάσα» των περαστικών οι οποίοι αιφνιδιασμένοι από τον εκκωφαντικό θόρυβο κοντοστάθηκαν, στρέφοντας το κεφάλι τους στον ουρανό για να απολαύσουν το εντυπωσιακό θέαμα.

Το μαχητικό ολοκλήρωσε με αρτιότητα κάθε ειδικά σχεδιασμένη πτυχή του προγράμματος, το οποίο θα παρουσιαστεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και τους επίσημους προσκεκλημένους της, κατά την στρατιωτική παρέλαση που θα διεξαχθεί ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Φέτος με το «Ζευς» πετάει ο επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, ο οποίος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2002. Το 2007 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2009 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Από το 2010 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1.700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.300 είναι σε αεροσκάφη F-16.