Την ώρα που η οικογένεια του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη υποστηρίζει ότι οι τουλάχιστον 36 σφαίρες που έπεσαν είναι «δολοφονία και όχι άμυνα» στο Πέραμα, οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στη φονική καταδίωξη λένε ότι σημάδεψαν «λάστιχα και κινητήρα».

Η βαλλιστική εξέταση θα ταυτοποιήσει ποιος αστυνομικός έριξε πόσες σφαίρες και προς ποια κατεύθυνση στο τραγικό περιστατικό που κόστισε τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο. Στις καταθέσεις τους και οι επτά αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, υποστήριξαν πως ο οδηγός του λευκού Hyundai, έβαλε την όπισθεν και έφυγε με φόρα προς τα πίσω όχι μόνο για να διαφύγει αλλά και για να χτυπήσει τους αστυνομικούς.

Στις καταθέσεις τους υποστηρίζουν ότι στόχευαν τα λάστιχα και τον κινητήρα και όχι τους τρεις επιβαίνοντες. Θυμίζουμε ότι δύο ήταν οι σφαίρες που βρήκαν στην κοιλιά και στον θώρακα τον άτυχο Νίκο Σαμπάνη.

Για την καταδίωξη, οι αστυνομικοί που πήραν μέρος σε αυτή, επισημαίνουν πως το λευκό Hyundai περνούσε με κόκκινα, είχε αναπτύξει ταχύτητα που σε κάποια σημεία άγγιζε τα 140 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ όταν πλησίαζαν οι μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έκανε επικίνδυνους ελιγμούς για να τις χτυπήσει και να τις βγάλει εκτός δρόμου.

Δεν άκουγαν τι διαβίβαζε το Κέντρο

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με το protothema.gr, λένε ότι οι συνοδηγοί είχαν «κρεμάσει» τους ασυρμάτους στα αλεξίσφαιρα γιλέκα για να έχουν το ένα χέρι στο όπλο και με το άλλο να κρατιούνται για να μην πέσουν από την ταχύτητα που είχαν αναπτύξει οι μηχανές, ενώ κανένας δεν φόραγε ακουστικό για να μπορεί να ακούει τι διαβίβαζε το Κέντρο.

Όσο για την ομάδα ΔΙ.ΑΣ που άκουσε το κέντρο που τους έλεγε να σταματήσει την καταδίωξη και απάντησε «ελήφθη», έμεινε πίσω παρακολουθώντας όμως το σκηνικό προκειμένου να συνδράμουν τους συναδέλφους τους που δεν είχαν ακούσει τις οδηγίες και συνέχιζαν να κυνηγούν το λευκό όχημα με τους τρεις Ρομά.

Αύριο, όπως ανακοίνωσε δικηγόρος, αναμένεται να παραδοθεί και ο 15χρονος Ρομά που διέφυγε, κάτι που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους αναλυτές του Ανθρωποκτονιών αφού θα έχουν και τη δική του εκδοχή των πραγμάτων για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης.

Να τονίσουμε ότι ο νεαρός καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ενώ κατάθεση μέσα από το Τζάνειο Νοσοκομελίο πρόκειται να δώσει και ο ανήλικος που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του αιματηρού περιστατικού.