Μπορεί οι Ευρωπαίοι οδηγοί να βιώνουν και να δείχνουν ότι είναι εξοικειωμένοι με τις χειμερινές συνθήκες, όμως μια νέα έρευνα ανατρέπει τα προηγούμενα. Συγκεκριμένα, το 36% των Ευρωπαίων οδηγών δεν αισθάνεται έτοιμο για χειμερινή οδήγηση  και περισσότερο από το ένα τέταρτο (27%) δηλώνει ότι δεν κατανοεί ή δεν χρησιμοποιεί τα πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας του αυτοκινήτου του, κατά την  χειμερινή οδήγηση.  Οι συνθήκες αυτές θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες, μιας και η χειμερινή ώρα αναγκάζει πολλούς οδηγούς να οδηγούν για περισσότερες ώρες τη νύχτα.

Ειδικότερα, η έρευνα φανέρωσε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: Ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων οδηγών δεν λαμβάνει τις σωστές προφυλάξεις, ειδικά σε επισφαλείς καιρικές συνθήκες. Ως απόδειξη αυτού, περισσότεροι από τους μισούς (52%)  δεν περιμένουν να ξεθαμπώσει πλήρως το παρμπρίζ πριν ξεκινήσουν το ταξίδι, θέτοντας ενδεχομένως τον εαυτό τους και τους άλλους σε κίνδυνο.

“Γνωρίζουμε ότι αυτή η εποχή του χρόνου φέρνει συχνά ανασφαλή συναισθήματα και τα δεδομένα δείχνουν ότι το 55%1 των Ευρωπαίων οδηγών ακύρωσε ή ανέβαλε ένα ταξίδι λόγω κακοκαιρίας. Έχουμε εξοπλίσει το ολοκαίνουργιο Qashqai με εύχρηστη τεχνολογία που επιτρέπει στους οδηγούς να επικεντρωθούν στο δρόμο και να αισθάνονται σίγουροι, γνωρίζοντας ότι το όχημα θα τους υποστηρίξει στις δύσκολες συνθήκες”, δήλωσε ο Marco Fioravanti, Αντιπρόεδρος Product Planning της Nissan Eυrope.

Σήμερα, τα συστήματα ασφάλειας έρχονται να θωρακίσουν και να απομειώσουν τις παραπάνω συνέπειες των δύσκολων συνθηκών. Όπως το νέο Qashqai της Nissan που είναι εξοπλισμένο με τις πιο πρόσφατες προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας για μεγαλύτερη ηρεμία και ασφάλεια κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, υποστηρίζοντας τον οδηγό του να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες οδήγησης.