Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά με τα ξένα δημοσιεύματα να επισημαίνουν ότι, η αρχηγός του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Ελλάδος, απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών μετά από μία δύσκολη και πολυετή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

«Απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά ύστερα από μακροχρόνια μάχη με την επάρατη νόσο», γράφει το πρακτορείο Associated Press προσθέτοντας ότι ήταν αρχηγός του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στην Ελλάδα.

«Νοσηλευόταν για θεραπεία από τις αρχές του μήνα».

«Η Γεννηματά διετέλεσε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015 και συνεχεία της κεντροαριστερού ΚΙΝΑΛ. Με γραπτή ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα ανακοίνωσε τον θάνατο της. Η Φώφη Γεννηματά είχε ανακοινώσει ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της ως αρχηγός κόμματος στις εκλογές του Δεκεμβρίου».

Reuters

«Απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Άφησε την τελευταία της πνοή την Δευτέρα , ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο», όπως γράφει το Reuters.

Το επίμαχο άρθρο συνοδεύεται από μία φωτογραφία της Γεννηματά με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στάνισεφ κατά την τελευταία τους συνάντηση.

ABC News

«H ελληνίδα ηγέτις των Σοσιαλιστών, Φώφη Γεννηματά, απεβίωσε ύστερα από μακρά μάχη με ασθένεια», γράφει το δίκτυο «ABC News».