Σύγχυση σχετικά με τον τρόπο που πέθανε μια νεαρή κοπέλα στο Αφγανιστάν, προκάλεσε συνέντευξη ατόμου που είπε ότι ήταν προπονητής της. Ο προπονητής μιλώντας στην «The Persian Independent» ανέφερε ότι την Μαχτζαμπίν Χακίμι, αποκεφάλισαν οι Ταλιμπάν στην Καμπούλ νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η άτυχη κοπέλα ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι στον χώρο του αθλητισμού που σφαγιάστηκε από τους τζιχαντιστές, όπως δήλωσε ο προπονητής της σε συνέντευξη του.

Η είδηση του τραγικού θανάτου της κοπέλας, έγινε πρόσφατα γνωστή, καθώς οι Ταλιμπάν απειλούσαν την οικογένεια και όποιον άλλο γνώριζε προκειμένου να μην βγει το θέμα στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την DailyMail, ο προπονητής της άτυχης αθλήτριας, αποφάσισε να μιλήσει αφού οι Ταλιμπάν δημοσίευσαν της σοκαριστικές εικόνες στο διαδίκτυο.

«Όλες οι παίκτριες της ομάδας βόλεϊ βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, είναι απεγνωσμένες και φοβούνται», ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο που έχει επιβληθεί στη χώρα, οι γυναίκες απαγορεύεται να αθλούνται, να μορφώνονται ή να εργάζονται.

Ωστόσο, αντικρουόμενες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι η Μαχτζαμπίν σκοτώθηκε μυστηριωδώς μια εβδομάδα πριν από την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν.

Το πιστοποιητικό θανάτου που υποτίθεται ότι έδειχνε την ημερομηνία του θανάτου της τον Αύγουστο ενώ άλλοι ισχυρισμοί ανέφεραν ότι είχε αυτοκτονήσει.

Ο προπονητής είπε ότι ήταν ένα από τα δύο κορίτσια του αθλητικού ομίλου που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το Αφγανιστάν μετά την επέλαση των Ταλιμπάν στα μέσα Αυγούστου.

Τα δημοσιεύματα ότι αποκεφαλίστηκε έχουν προκαλέσει τρόμο μεταξύ άλλων αθλητών που έχουν σπεύσει να κρυφτούν.

Ολες αυτές οι πληροφορίες προκάλεσαν σύγχυση σχετικά με το πώς σκοτώθηκε η νεαρή κοπέλα. Σε έρευνα που έγινε, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι τελικά η Χακίμι δεν αποκεφαλίστηκε αλλά σκοτώθηκε στις 6 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα ellinika hoaxes,

σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το altnews.in, πρώην μέλος του IFCN στην Ινδία, η Mahjabeen Hakimi βρέθηκε νεκρή πριν οι Ταλιμπάν εισβάλουν στην Καμπούλ.

Στο άρθρο παρουσιάζονται πηγές που αναφέρουν ότι η Αφγανή ήταν μέλος του Σώματος Καταδρομών του Εθνικού Στρατού του Αφγανιστάν και ότι μέχρι το 2016 δεν είχε παίξει για την εθνική ομάδα της χώρας, αλλά έπαιζε σε ερασιτεχνική τοπική ομάδα.

Επιπρόσθετα, στο προαναφερθέν άρθρο, εντοπίζονται δύο δημοσιεύσεις που έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο Skandar Hakimi, αδερφός της Mahjabeen, οι οποίες αποδεικνύουν ότι ο θάνατός της επήλθε τον Αύγουστο του 2021. Η 1η δημοσίευση κοινοποιήθηκε στις 7 Αυγούστου 2021, όταν ανέβασε μία μαύρη εικόνα, κάτω από την οποία δέχτηκε συλλυπητήρια μηνύματα. Η 2η δημοσίευση έγινε στις 9 Αυγούστου 2021, όταν ανέβασε μία φωτογραφία της αδερφής του δηλώνοντας ότι πάντα θα είναι περήφανος γι΄ αυτή.

To altnews.in επικοινωνήσε με μέλος της οικογένειας της, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο θάνατός επήλθε στις 6 Αυγούστου 2021. Ο συγγενής απέστειλε φωτογραφία από την ταφόπλακα στην οποία αναγράφεται το όνομα Mahjabeen Hakimi (μπλε πλαίσιο), η ημερομηνία του θανάτου της σύμφωνα με το περσικό ημερολόγιο που είναι 15-5-1400 (πράσινο πλαίσιο), το όνομα του πατέρα της Mohammad Sarwar (ροζ πλαίσιο), και η ηλικία 25 ετών (κόκκινο πλαίσιο). Σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο, η Mahjubeen Hakimi πέθανε στις 6 Αυγούστου 2021.

Την ίδια ημερομηνία θανάτου εντόπισε ο ινδικός οργανισμός διασταύρωσης ειδήσεων και σε κοινοποίηση που έκανε στο Facebook χρήστης που φαίνεται να ήταν φίλη με την θανούσα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή του Aamaj News, Matiullah Shirzad, μας δήλωσε ότι συγγενείς της θανούσας του ανέφεραν ότι το βόλεϊ ήταν ένα από τα χόμπι που είχε και ότι εργαζόταν στις ειδικές δυνάμεις. Επίσης, μας απέστειλε τις ακόλουθες φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι δεν αποκεφαλίστηκε.

Οι Ταλιμπάν εισέβαλαν στην Καμπούλ στις 15 Αυγούστου 2021. Τον Σεπτέμβριο δημοσιεύθηκαν στο BBC και στον Guardian άρθρα με δηλώσεις γυναικών που ασχολούνταν με τον αθλητισμό στο Αφγανιστάν και ανέφεραν ότι φοβούνται για τη ζωή τους μετά την αλλαγή του καθεστώτος.