Ελάχιστη συζήτηση έγινε στη Σύνοδο Κορυφής για την πανδημία ωστόσο στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες που προβληματίζονται να εμβολιαστούν ενώ ταυτόχρονα απευθύνθηκε σε όσους συστήνεται η τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κοροναϊό να σπεύσουν να την κάνουν.

Πρέπει να βελτιώσουμε τις επιδόσεις

Αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε στη Σύνοδο για την πανδημία, ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε πως «είναι σαφές ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη με τον ιό και εδώ στην Ελλάδα πρέπει να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό».

«Έχουμε στη διάθεση μας το απόλυτο όπλο για να κερδίσουμε τη μάχη με τον κοροναϊό, το εμβόλιο» τόνισε και προσέθεσε:

«Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να συνεχίζει να προσπαθεί να πείσει όσους ακόμη δυσπιστούν σχετικά με το εμβόλιο. Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια πειθούς των συμπολιτών μας. Εάν χρειαστεί να το πούμε χίλιες φορές θα το πούμε χίλιες φορές. Έχουμε μία πανδημία των ανεμβολίαστων. Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όμως η κοινωνία και η οικονομία δεν θα ξανακλείσουν. Τα μέτρα είναι μέτρα προστασίας των ανεμβολίαστων.

»Έχουμε έναν από τους αποτελεσματικότερους τρόπους παρακολούθησης της πανδημίας. Σίγουρα μπορούμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας στον εμβολιασμό. Κάνω έκκληση προς τους συμπολίτες μου να σπεύσουν όλοι να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, αλλά και σε όλους όσοι έχει προταθεί να σπεύσουν να κάνουν και το αντιγριπικό εμβόλιο.».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε καταλυτικά τα δεδομένα για την ενίσχυση της προστασίας από την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κοροναϊό επικαλούμενος τα δεδομένα που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας.