H Euroleague συνεδρίασε χθες με τους μετόχους να τα έχουν με τον Τζόρντι Μπερτομέου και να αναμένονται άμεσα εξελίξεις. Από τη Βαρκελώνη οι ομάδες έχουν φτάσει στα άκρα με τον Ισπανό παράγοντα και θέτουν στο τραπέζι ερωτήματα οικονομικής φύσεως, με τον ίδιο τον Μπερτομέου να κάνει ακόμη και σκέψεις για να παραιτηθεί.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ όπως αναφέρουν ρεπορτάζ, οι σύλλογοι αποφάσισαν να συνεδριάσουν σήμερα, Τρίτη, χωρίς τον Καταλανό δικηγόρο παρόντα, κάτι που φέρεται να τον έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα για αυτό και εξετάζει το ενδεχόμενο να δηλώσει την παραίτηση του.

Οι ομάδες από την περασμένη σεζόν τα έχουν με τον Μπερτομέου για τα έσοδα τους, ενώ είχε γίνει και κίνηση κατά του στην οποία συμμετείχαν οι δύο ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) και οι Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ, Εφές, Αρμάνι και Ζαλγκίρις πετυχαίνοντας να «ψαλιδίσουν» κάποιες από τις αρμοδιότητες του.

Επίσης είχαν καταφέρει να σταματήσουν τον τρόπο που διοικούσε και ουσιαστικά δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν. Εκτός όμως από αυτό οι ομάδες-μέτοχοι είναι έντονα δυσαρεστημένες από το γεγονός ότι τα έσοδα παραμένουν περιορισμένα, ενώ ταυτόχρονα τα έξοδα παραμένουν υψηλά. Παράλληλα, οι ομάδες της διοργάνωσης, που πλέον είναι αυτές που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο, ζήτησαν άμεσες απαντήσεις και για αυτό θέλουν να αφήσουν το Eurocup που είναι υπό την αιγίδα της Euroleague στη FIBA γιατί είναι οικονομική πληγή.

Επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής δεν υπάρχει από τη Euroleague, όμως είναι δεδομένο πως έχει προκύψει θέμα, ενώ εξελίξεις αναμένονται μετά τη σημερινή συνεδρίαση που θα γίνει χωρίς τον Μπερτομέου.