Συνεχίζει, μετά την «αναμέτρηση» στη Βουλή, την σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και, προσωπικά, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας.

Σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha ο  Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την «ανησυχία» του, που χάνεται περίπου «ένα χωριό» κάθε εβδομάδα, επαναλαμβάνοντας ότι από τον Αύγουστο βρισκόμαστε στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης στους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, και παρ’ όλ αυτά η κυβέρνηση έχει «σφυρίξει τη λήξη» της πανδημίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στους 15.000 νεκρούς της πανδημίας και εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «κάτι φταίει που έχουμε τόσο υψηλό αριθμό θανάτων».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο τρόπος με τον οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση να προωθήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού δεν είναι αποτελεσματικός, σημειώνοντας ότι «δεν πείθονται έτσι οι ανεμβολίαστοι».

Παρατήρησε, πάντως, ότι αν και το εμβόλιο είναι όπλο, δεν θα ξεμπερδέψουμε έτσι εύκολα από την πανδημία.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των παρελάσεων και κατά πόσον πρέπει να πραγματοποιηθούν εν μέσω πανδημίας, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι είναι θετικός στην πραγματοποίηση των παρελάσεων, τόνισε όμως ότι πρέπει να γίνουν με αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του κοροναϊού.